09 Ocak 2014 14:47

Başkent Doğalgaz’da işçi kıyımına tepki

Özelleştirilmesinden hemen bir gün sonra 50 kişiyi işten atan Başkent Doğalgaz AŞ’de işten çıkarmalar sürüyor. Atılan işçiler bugün Başkent Doğalgaz önünde eylem yaptı.

Başkent Doğalgaz’da işçi kıyımına tepki
Paylaş

Özelleştirilmesinden hemen bir gün sonra 50 kişiyi işten atan Başkent Doğalgaz AŞ’de işten çıkarmalar sürüyor. Şirket son olarak kasım ayında işten attığı işçilere, ihbar tazminatı ve giyim yardımını ödemedi. Atılan işçiler bugün Başkent Doğalgaz önünde eylem yaptı.

31 Mayıs’ta özelleştirilen Başkent Doğalgaz, 1 Haziran günü 50 işçisini işten atmıştı. Yeni patron Torunlar Holding aylarca işten atmalara devam etti. Atılan işçilerin alacaklarını geç ödeyen holding, kasım ayında attığı işçilerin ise hiçbir hakkını ödemedi ve işçileri tehdit etti.

İşçiler bugün Başkent Doğalgaz önünde işten atmalar ve tehditlere karşı eylem yaptı. Eylemde konuşan Erkan Vural, özelleştirme sonrasında yapılan işten atmalara ilişkin hiçbir gerekçe gösterilmediğini söyledi. İlk günden bu yana işyerinde kendilerine baskılar yapıldığını belirten Vural, bu davranışlarla işten atma sinyallerinin verildiğini aktardı. Şirketin işçilere, ihbar tazminatından vazgeçtiklerine dair dilekçeleri baskıyla imzalattığını iddia eden Vural, tehdit edildiklerini söyledi. Vural haklarının ödenmemesi durumunda konunun takipçisi olacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD\'den Afyon raporu: Kürt öğrencilerin can güvenliği yok

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de asistan kıyımına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...