09 Ocak 2014 13:48

Karayılan: Paris katliamının hesabı sorulacak

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Paris katliamının birinci yıl dönümünde gerilla alanlarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bu saldırının hesabı sorulacak” dedi.

Karayılan: Paris katliamının hesabı sorulacak
Paylaş

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledildiği Paris suikastının birinci yıl dönümünde gerilla alanlarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Bu saldırının hesabı sorulacak” dedi.

ANF’nin haberine göre Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Medya Savunma Alanları’nda düzenlenen bir törenle anıldı. Törende konuşan Karayılan, Fransa devletinin bu katliama ortak olduğunu, bu nedenle de olayın üzerine gitmediğini söyledi. “Bu üç öncü militanı, şahadetlerinin birinci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz” diyen Karayılan, “Hunharca gerçekleştirilen bu katliamın hesabı mutlaka sorulacak, bu olay yerde kalmayacaktır. Kürt halkı ve Kürdistan Özgürlük Hareketi bu saldırının hesabını soracaktır” dedi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin derin ve karanlık yerlerden güç aldıklarını söyleyen Karayılan, “Bugüne kadar Kürt halkını esaret altında tutan, inkar eden ve  halkımızı köleleştirerek Kürdistan’da sömürgeciliği geliştirmek isteyen kesimler bu katliamdan sorumludur. Bu saldırılar tek merkezden organize edilmektedir. Bunların Türkiye ayağı olduğu gibi, uluslararası ayağı da vardır. Gerek Türk devleti, gerek Fransa Devleti ve NATO Gladiosu bilmeli ki, Kürt halkı bu katliamı deşifre edecektir. Hiç kimsenin bu katliamın üzerini örtmesine izin vermeyecektir ve bu vahşi saldırının hesabını soracaktır” şeklinde konuştu. Karayılan konuşmasının sonunda Avrupa’daki tüm Kürtlere, yarın Fransa’da gerçekleşecek büyük mitinge katılım çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Punto Deri işçilerinden destek çağrısı

SONRAKİ HABER

EMO’dan gözaltı tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...