09 Ocak 2014 13:42

Emsal tespit emsal karar

Diyarbakır’da lise öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Atagün’ü 21 bıçak darbesiyle öldüren Üniversite Öğrencisi Aydın Keleş, cinayetin işlenmesinden 8 ay, yargılamanın başlamasından 2 ay sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Emsal tespit emsal karar
Paylaş

Diyarbakır’da lise öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Atagün’ü 21 bıçak darbesiyle öldüren Üniversite Öğrencisi Aydın Keleş, cinayetin işlenmesinden 8 ay, yargılamanın başlamasından 2 ay sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, gerekçeli kararında benzer olaylarda neredeyse her sanığın psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyip cezadan kurtulmaya çalıştığını vurguladı.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 8 Nisan günü meydana gelen olayda, Üniversite Öğrencisi Aydın Keleş, arkadaşlık teklifini reddeden Lise Öğrencisi Fatma Atagün’ü 21 bıçak darbesiyle öldürdü. Hakkında ‘Canavarca hisle ve eziyet çektirerek çocuk öldürme’ suçundan iddianame hazırlanan Aydın Keleş’in yargılanmasına geçen 18 Eylül günü Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Davanın ikinci duruşmasına katılan Keleş, daha önce psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, “Buna ilişkin raporum var. Bu olay aniden oldu, kasıt yoktu. Psikolojimle ile ilgili sıkıntılarım vardı” dedi.

GEREKÇE KABUL EDİLMEDİ

Psikolojik rahatsızlığı ile ilgili evrakları mahkemeye sunan Aydın Keleş raporlarının incelenerek, yargılamanın genişletilmesini istedi. Evrakları inceleyen mahkeme, sanığın olaydan sonra cezaevi idaresine başvurarak psikolojik rahatsızlığını dile getirdiğini belirledi. Mahkeme heyeti bunun üzerine yargılamanın genişletilmesi talebini reddetti. Mahkeme, 2 aylık yargılama sonucunda sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın suçtan pişmanlık duyduğu halinin gözlemlenmemesi nedeniyle cezasında indirim de yapılmadı.

‘HER SANIK AYNI YÖNTEMİ DENİYOR’

Bu tür olaylarda neredeyse her sanığın aynı yöntemi denediği belirtilen gerekçeli kararda şöyle denildi: “Bu iddiaların yargılamayı uzatma ve cezadan kurtulma amacı dışında bir emelin bulunmadığı, böyle bir rahatsızlığın kendilerinde var olması durumunda suç öncesi hiç bir tedavi yöntemini seçmemiş, normal hayatlarına devam etmiş oldukları anlaşılmıştır” Mahkeme, bu gerekçelerle sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırıldığını belirterek, hakkında indirim hükümlerinin uygulanmadığını da vurguladı.
Gerekçeli kararda sanığın cinayeti bir anlık öfke ile işlediğini iddia etse bile, bu savunmanın cezadan kurtulmaya yönelik olduğu belirtildi. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray\'ın yeni transferi Hajrovic ilk idmanına çıktı

SONRAKİ HABER

Punto Deri işçilerinden destek çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa