09 Ocak 2014 09:12

Roboskili babadan hükümete 'operasyon masrafı' tepkisi

Roboski katliamında oğlunu yitiren Reşit Ant, "takipsizlik" kararının ardından Hüseyin Çelik'in, mahkemeyi savunan "Geride kalanlara para verdik" şeklindeki sözlerine "İnsan kanı para ile ölçülmez. Eğer Başbakan istiyorsa oğlumu evlendirmek için biriktirdiğim parayı onlara operasyon masrafı olarak vereyim" yanıtını verdi.

Roboskili babadan hükümete \'operasyon masrafı\' tepkisi
Paylaş

Roboski katliamında 19 yaşındaki oğlu Adem Ant'ı yitiren baba Reşit Ant, Askeri Savcılığın "takipsizlik" kararının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, mahkemeyi savunan "Geride kalanlara para verdik" şeklindeki sözlerine "İnsan kanı para ile ölçülmez. Eğer Başbakan istiyorsa oğlumu evlendirmek için biriktirdiğim parayı onlara operasyon masrafı olarak vereyim" yanıtını verdi.

Takipsizlik kararı sonrası yükselen tepkilere cevap veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in dün Roboski katliamına dair sarf ettiği sözler Roboskili ailelerin yaşadıkları acıyı daha da derinleştirdi.

AKP'li Çelik, Roboski katliamına ilişkin askeri savcılığın kararına dair Meclis'te düzenlediği toplantıda yaptığı değerlendirmede "Ben o gün yaptığım açıklamada 'bu bir operasyon kazasıdır' demiştim. 'Kasıt meselesini düşünmek bile istemiyorum' demiştim. Uzun bir yargılama süreci sonucunda sivil mahkemeler görevsizlik kararı verdiler. Askeri mahkeme de kararını açıkladı. Burada söylediği şey nedir? Kaçınılmaz bir hata olduğunu söylüyorlar. Hadisenin ardından biz meseleye legal veya illegal yollardan rıskını karşılamaya çalışan insanların bombalamaya maruz kaldıklarını ve ailelerin acılarını bir nebze dindirmek için devlet olarak geride kalanların insanca yaşamını sürdürmesi için maddi yardım konusunda hükümet bütün imkanlarını seferber etti. Normalde 20 bin TL gibi bir şey iken, Başbakan şartları zorladı ve 120 bin TL öngörüldü. Devreye örgüt ve BDP girdi, bu parayı almaları engellendi" ifadelerini kullandı.

Çelik'in katliama dair sarf ettiği bu sözlere, Roboski katliamı'nda 19 yaşındaki oğlu Adem Ant'ı yitiren baba Reşit Ant'tan anlamlı bir yanıt geldi. "İnsan kanı para ile ölçülmez. Adaletsizlik yapmasınlar. Eğer Başbakan istiyorsa oğlumu evlendirmek için biriktirdiğim parayı onlara operasyon masrafı olarak vereyim" dedi. Baba Reşit ant, nişanlıyken katledilen oğlu için ayırdığı düğün masrafını Bakan Çelik ile Başbakan Erdoğan'a göndereceğini söyledi. Baba Reşit Ant; "Bari onların yaptığı masraf orada kalmasın. Eğer utanmış olsalardı, insanların yüzüne bakamazlardı. Bir de televizyona çıkıp diyorlar ki, bizim hâkim, bizim savcı. Adaletin olduğunu, kasıt ve suçun olmadığını söylüyorlar. Peki, 34 insanı öldürenin kastı yoksa suçu yoksa kimin suçu var. Ben de onlardan bunu cevabı bekliyorum" diye sordu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Roboski Katliamı yeniden UCM\'ye taşınıyor

SONRAKİ HABER

AKP\'li vekil Savcı Öz\'ü, yaşamını yitiren Savcı Gök\'e benzetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...