09 Ocak 2014 06:00

Yemek menüsü dört çeşit böcek

YURTKUR’a bağlı öğrenci yurdunda salatadan sümüklü böcek, köfteden böcek bacakları, tatlıdan da karıncalar çıktı! Duruma tepki gösteren öğrencilere KYK Bölge Müdürünün yaptığı savunma ise bir hayli ilginç: “Yapacak bir şey yok. Ananızın evinde dört çeşit yemek mi yiyorsunuz?”

Yemek menüsü dört çeşit böcek
Paylaş

İnanç YILDIZ
Gaziantep


YURTKUR’a bağlı öğrenci yurdunda salatadan sümüklü böcek, köfteden böcek bacakları, tatlıdan da karıncalar çıktı! Duruma tepki gösteren öğrencilere KYK Bölge Müdürünün yaptığı savunma ise bir hayli ilginç: “Yapacak bir şey yok. Ananızın evinde dört çeşit yemek mi yiyorsunuz?​”

‘ANAMIZIN EVİNDE BÖCEK YEMİYORUZ’

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (YURTKUR) sorunlar bitmek bilmiyor. Öğrenciler, her geçen gün yeni bir sorunla karşı karşıya kalırken, son olarak Gaziantep Üniversitesi içerisinde bulunan, YURTKUR’a bağlı Nilüfer Kız Yurdunda kalan öğrencilerin yemeklerinden böcek çıkması öğrencilerin tepkisine yol açtı. “Yurtta böcekli yemek istemiyoruz” eylemi yapılması üzerine öğrencilerle görüşen KYK Bölge Müdürünün “Yemekhane ihale ile çalışıyor. İhale bitene kadar bu firma var. Yapacak bir şey yok. Ananızın evinde dört çeşit yemek mi yiyorsunuz?​” şeklinde sözler söylediği iddia edildi.

Öğrenciler ise “Anamızın evinde bir tabak yemek yiyoruz. Ama ondan da böcek çıkmıyor” diyor. Öte yandan yaşananlardan işçilerin sorumlu tutulduğunu, faturanın işçilere kesildiği ileri sürülüyor.


HİJYEN YOK AMA ZAM VAR

Yemeklerde hijyene dikkat edilmediğini söyleyen Merve Yavuz, yakın zamanda yemek fiyatlarına da zam yapıldığını, özellikle etli yemeklerin pahalı olduğunu ekliyor. Son olarak yemeklerinden böcek çıktığını hatırlatan Jiyan Cin de, sürekli “yemekle alakalı olmayan” maddelerin çıktığını anlatıyor. Yemek için eylem yapıldığını belirten Cin, bir şeyin değişmediğini, sorunlarına kayıtsız kalındığını, yöneticilerin öğrencilerle diyalogların iyi olmadığını ifade ediyor. Cin, yurt ücretlerinin de zamlandığının da altını çiziyor.

520 LİRA GERÇEĞİ

Başbakan Erdoğan’ın her fırsatta övünerek anlattığı, “Lisans öğrencileri için burs artı yurtta kalanlar için yemek katkısı toplam 520 lira veriyoruz’ şeklindeki sözlerini hatırlattığımız Cin, “Verilen 300 lira para, onun da yarısını yurt ücreti olarak veriyoruz. Yurtta bize yemek fişi veriyor karşılığında ama o fişle de karnımız doymuyor. 520 lira almıyoruz” diyor.

AVM DEĞİL İYİ BİR YURT İSTİYORUZ  

Dönem başında “kızlı-erkekli” tartışmalarının ardından yurtların değiştiğini söyleyen Gülcan Aslan, “Odalarımız 6 kişilik. Nefes alamıyoruz. Dolaplar yetmiyor. Banyolarımız çok dağınık, bazılarının kapıları yok. Yemekler çok yağlı ve hep patates yemeği var. Sömürülüyoruz. Öğrenci para makinesi olarak kullanılıyor. Kapitalizm üniversite içine alınmamalı. Üniversite içinde bir AVM değil de eğitime yatırım yapılabilirdi. Bize bir fakülte binası, daha iyi yaşanabilir bir yurt yapabilirdiler” diyor. Gülcan Aslan, eğitimin herkesin eşit şekilde yararlandığı şekilde ve ücretsiz olması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

ÖNCEKİ HABER

Patronlara karşı işçilerin adayıyız

SONRAKİ HABER

Sincan Cezaevi\'nde işkence yetmedi soruşturma açtılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...