09 Ocak 2014 06:00

Hobim işçileri işe iade davasını kazandı

Açtıkları işe iade davalarını kazanan Hobim işçileri iş başı yaparken yarım kalan sendikal örgütlenmeyi tamamlamakta kararlılar.

Hobim işçileri işe iade davasını kazandı
Paylaş

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan, Turkcell telefon kartlarının üretildiği ve hesap kesimlerinin yapıldığı Hobim firmasında, Türk-İş'e bağlı Basın-İş’e üye olduktan sonra işten atılan işçiler açtıkları davayı kazandı. Yargıtay tarafından da onaylanan mahkeme kararı, işçilerin sendikal nedenlerle işten atıldığını kanıtlarken, işçiler, işbaşı yapmak için başvurulara başladı. İşçilerin bir kısmı ise işe başlamış durumda.
Gazetemize konuşan Hobim işçisi “Bu mahkeme sonucu ile haklılığımız ispatlanmış durumda. Biz sendikalaşmaya çalıştığımız dönemde, patron işçiyi dağıtmak için hazır kart bölümünü İstanbul’a taşımak istedi. Şimdi ise orada bu işi yapamayınca, bu bölümü tekrar Çorlu’ya getirdi. Bir taraftan işe iade olan arkadaşların bir bölümü işe başladı. Aynı zamanda bu bölümde çalıştırmak için yeni elemanlar da alıyor” dedi.
Bütün işçiler işe başladığında, yarım bıraktıkları örgütlenme çalışmasını tamamlayacaklarını belirten Hobim işçisi, şimdiden atılan işçilerle toplantılara başladıklarını ve bir yol haritası çizmeye çalıştıklarını söyledi. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her sözcüğün emanetçiye ihtiyacı var

SONRAKİ HABER

Hamburg’da halka gözdağı veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...