08 Ocak 2014 23:37

Muhalifler, IŞİD'in Halep'teki bir karargahını ele geçirdi

Suriye’de silahlı muhalefet arasındaki iç çatışma sürüyor. Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü, Halep’teki el Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karargahının Suriyeli muhalif gruplar tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Ele geçirilen binanın Qadi Askar mahallesinde IŞİD tarafından kullanılan bir hastane olduğu belirtildi.

Muhalifler, IŞİD\'in Halep\'teki bir karargahını ele geçirdi
Paylaş

Suriye’de silahlı muhalefet arasındaki iç çatışma sürüyor. Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü, Halep’teki el Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karargahının Suriyeli muhalif gruplar tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Ele geçirilen binanın Qadi Askar mahallesinde IŞİD tarafından kullanılan eski bir hastane olduğu belirtildi.

IŞİD'in binayı bir hapishane olarak kullandığı belirtildi. Binada aralarında gazetecilerin ve diğer muhalif gruplardan savaşçıların da olduğu 70'e yakın ceset çıkarıldığı açıklandı.

IŞİD ile diğer silahlı muhalif gruplar arasında 5 gündür devam eden çatışmalarda 56'sı sivil 385 kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

IŞİD sözcüsü Muhammed el Adnani el Şam’ın Salı akşamı yayınladığı mesajda “Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu askeri konseyi IŞİD’e savaş ilan etmiştir. Bundan sonra bu grupların tüm üyeleri hareketimizin meşru hedefleri arasındadır. Kellelerine ödül koyduk. Nerede görülürlerse öldürün. Sizi uyarıyoruz. Bu komployu henüz beşikteyken yok edeceğiz” denilmişti.

Bu açıklama sonrası Suriye'deki el Kaide bağlantılı bir diğer örgüt olan el Nusra'nın "Muhalifler içi ateşkes" çağrısı da boşa düşmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

FIFA\'da 2022 Katar belirsizliği

SONRAKİ HABER

Sokağı müzeye çevirenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa