09 Haziran 2011 06:03

‘AKP altın dağıtarak mitinge insan topladı’

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de düzenlediği mitingle ilgili seçimlere 3 gün kala çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.Vural’ın iddiasına göre, AKP’liler, çoğunluğun CHP’yi desteklediği İzmir’de çeyrek altın dağıtıyor. Seçim bölgesind

‘AKP altın dağıtarak mitinge insan topladı’
Paylaş

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de düzenlediği mitingle ilgili seçimlere 3 gün kala çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

Vural’ın iddiasına göre, AKP’liler, çoğunluğun CHP’yi desteklediği İzmir’de çeyrek altın dağıtıyor. Seçim bölgesinde bir basın toplantısı düzenleyen Vural, kendilerine ulaşan altın kesesini gazetecilere gösterdi. Kesenin üzerinde AKP’nin amblem ve telefonlarının yer aldığını belirten Vural, şunları söyledi: “Altın kesesinin içerisine ay çekirdeği koyup dağıtılamayacağına göre bunun içerisinde altın var. Bize bu konuda çok sayıda bilgi ulaştı. Pazar yerinde dolaşırken bana gelen bir hanım kendisine de çeyrek altın verilmek istendiğini ancak tepki göstermesi üzerine altının verilmediğini belitti. Ne yazık ki seçim öncesi vatandaşa bu tür çirkinlikler yapılıyor.” MHP’li Vural, AKP’lilerin vatandaşların gelir durumlarına göre farklı semtlerde farklı hediyeler verdiğini de iddia etti. Vural, “Örneğin Bayındır ilçesinde vatandaşa takım elbise, ayakkabı dağıtıyorlar. Varoşlarda daha çok gıda maddeleri veriliyor. Zengin semtlerde AKP’nin amblemi kullanılmadan Atatürk’le ilgili broşürler veriliyor ve bunun içerisinde AKP döneminde yapılan hizmetler anlatılıyor” diye konuştu.

AKP’nin İzmir adayı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın hediyeleri arasında ise bakanlık amblemli kol saatlerinin dikkati çektiğini belirten Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Kültür ve Turizm Bakanı Günay aday olunca hediyeleri de bakanlık amblemli saat ve bakanlığın başka ürünleri oluyor. Böyle rezalet olmaz. Kendilerine bunu sorduğumuzda bazı işgüzarların böyle yaptırdığını söylüyor.” (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Rafineri işçileri yarım gün iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Bem-Bir-Sen’den hükümete tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...