07 Ocak 2014 23:10

Mansur Yavaş gazetecilerin sorularından kaçtı

Yerel seçim çalışmaları çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Mansur Yavaş, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Konuşmasında zengin-fakir tüm Ankaralıları dinleyeceğini söyleyen Yavaş, toplantı çıkışı hızla arabasına binip uzaklaştı.

Mansur Yavaş  gazetecilerin  sorularından kaçtı
Paylaş

Yerel seçim çalışmaları çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Mansur Yavaş, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Konuşmasında zengin-fakir tüm Ankaralıları dinleyeceğini söyleyen Yavaş, toplantı çıkışı hızla arabasına binip uzaklaştı.

CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Mansur Yavaş, dün bir basın toplantısı düzenledi. Partisinin koordinasyon merkezinde il ve ilçe yöneticileriyle buluşan Yavaş, burada kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında her kesimden tüm Ankaralıların belediye başkanı olacağı vaadi üzerinde duran Yavaş, “Yerel yönetimlerin temel şartı birlikte yönetmektir. Öncelikle Ankara’nın marka kent olmasını sağlayacağız. İşçisinden, işsize ve en zengine kadar herkesi dinleyeceğiz” dedi. Ardından toplantının bittiğini söyleyen Yavaş, gazetecilere soruları kabul etmediğini söyledi.

HİÇBİR SORU KABUL ETMEDİ


Yavaş’ın açıklamasından sonra basına kapalı bir tanışma toplantısı yapıldı. Kamuoyunca merak edilen sorular nedeniyle gazeteciler kapıda beklemeye başladı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Yavaş, korumalarıyla birlikte hızla arabasına yöneldi. Soruları kabul etmediğini belirten Yavaş, aceleyle oradan uzaklaştı.

YANITLANMAYAN SORULAR

Mansur Yavaş, MHP’li geçmişi nedeniyle hem parti içinde, hem de kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan bir aday oldu. Konuşmasında projelerine ve birçok soruya açıklık getirmeyen Yavaş’ın tutumuna gazeteciler tepki gösterdi. Gazetecilerin yanıt bekleyen soruları ise şöyle;

* Mansur Yavaş’ın verdiği röportajlarda ve demeçlerde sıkça gündeme getirdiği “marka şehir Ankara” ne anlama geliyor?
* Yavaş’ın Ankara’ya ilişkin somut projeleri var mı? Varsa nedir?
* MHP’li geçmişi sıkça tartışılan Yavaş seçilirse MHP’ye geçeceği şüphesi tartışılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda MHP’ye geri dönecek mi?
* CHP’nin birçok yerde dillendirdiği “Hem işverenin, hem de işçinin partisi olma” iddiası ne anlama geliyor?
* Yalnızca CHP’lilerin değil, her kesimden Ankara halkının sorunlarını ve taleplerini dinleyeceğini ve katılımcı bir belediye anlayışını savunacağını ifade eden Yavaş, bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını neden yanıtsız bırakıyor? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kimyasallar Suriye’den çıkarılmaya başlandı

SONRAKİ HABER

Saldırılar organize yürütülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...