08 Ocak 2014 06:00

Tekstil işçisine yolsuzluk dedim!

Bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ilk çıktığında herkes habersiz gibi gidip geliyordu, ne kadar olayları duysalar bile yine de çok aldırış etmiyorlardı. Fakat bu son zamanlarda konuşulmaya başlandı ve konuşulduğu zaman işçilerin gerçekten çok rahatsız olduğu belli oluyor ama yine de bir kısmı çekimser kalıyor, ne kadar tartışma ortamına katılmaya çalışmış olsam bile uzak durmaya çalışıyorlar.

Tekstil işçisine  yolsuzluk dedim!
Paylaş

Umut YOLCU
Lüleburgaz

Bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ilk çıktığında herkes habersiz gibi gidip geliyordu, ne kadar olayları duysalar bile yine de çok aldırış etmiyorlardı. Fakat bu son zamanlarda konuşulmaya başlandı ve konuşulduğu zaman işçilerin gerçekten çok rahatsız olduğu belli oluyor ama yine de bir kısmı çekimser kalıyor, ne kadar tartışma ortamına katılmaya çalışmış olsam bile uzak durmaya çalışıyorlar. Bir tartışma ortamında yolsuzluktan açıldı konu ve işçiler arasında güzel bir tartışma ortamı oldu. Bir işçi söze şöyle girdi, “Bu kadar yolsuzlukla bakanların veya milletvekillerinin değil, hükümetin istifa etmesi gerekiyor” diye yanıt verirken bir işçi daha söze girdi, “Bizim Başbakanımızdır öyle demeyin o kadar yol yaptı, hastaneler açtı öyle demeyin, durmak yok yola devam” diyerek sözünü bitirdi.

Tekrardan diğer işçi söze girdi, “İnsanları fakir fukarayı düşünmüyorlar, onların ne çektiğini, neler yaşadığını bilmiyorlar. Onlar sıcak evlerinde ayakkabı kutularından, kasalarından paraları sayıp bugünde iyi paralar kazandık diyorlarsa, bu kadar insan aç kalıyorsa bu yönetimin en vicdanlı biçimde talan edilmesi gerekiyor ve senin gibi düşünenler yüzünden bunlar başımıza geliyor. Sen halen asgari ücretle çalış ve Başbakanı savun”.

Tekrardan söze giren işçi “Zam verdiler ya asgari ücrete o kadar” dedi. Diğer işçi bir kez daha söze girdi, “Zam da zam olsa her şeye zam yaparlar bize gelince adı zam diye geçer”
Bir başka işçi başından gelen bir olayı anlattı, “Sana söylüyorum arkadaşım asgari ücrete zam diyorsun ya ben maaşımı alırım aldığım gibi hemen biter kiradır elektriktir sudur bitiyor. Doğalgaz ödemiyorum çünkü evim sobalı. Doğalgazlı eve çıkamadık. 2 çocuğum var ve bir akşam eve gittim çocuğumun arkadaşı gelmiş içeri girdim arkadaşının elinde bir telefon çocuğum bana dedi ki baba bana bu telefondan alsana çok güzel, ben çocuğumun yüzüne bakamadım. Neden biliyor musun? Çünkü elde yok ben de istemem mi çok mutlu olsun, isterim ama yok nasıl alacağım ve o gece gözüme uyku girmedi ve biraz birikmiş paramız vardı, bir köşede ama milyon dolarlar değil he yanlış anlama, telefonu aldım ve çok da sevindi ben de çok mutlu oldum. Bunlar daha bir şey değil evine ekmek götüremeyen işçiler var. Şimdi sen diyorsun ya Başbakanımız diye ben bu sıkıntıları Başbakan yüzünden çekiyorum onlar mışıl mışıl uyurken ben geceleri uyuyamıyorum, ben eminim sen de uyuyamıyorsundur çünkü sen de aynısın Başbakan kendi partisindeki işçileri ayırmıyor” dedi.
Başka bir işçi girdi söze, “Bunların imanı para olmuş bunların vatanı para olmuş bunların din ile bir alakası yok bunların her adımı para olmuş yolsuzluk olmuş” diye bitirdi.
Rüşvet, yolsuzluk düzeni ve bu olayların daha buzdağının görünen kısmı olduğunu bilmemiz gerekiyor, bu zamana kadar kim geldiyse herkes bir şeyler götürdü. Hep olanda işçiye, emekçiye, mazluma ve ezilenlere oldu. Erdoğan mağdur olduk diyor, senin mağdurluğun değil pisliğindir o dediğin ve eğer sen mağdur diyorsan kendine, çık da bir sokağa insanlara bak işçilere bak onlar mağdurluğun daniskasını yaşıyorlar.

Artık bu düzene dur demek zorundayız bu zamana kadar hep bir şeyleri görmezlikten geldik, haksızlıklara boyun eğdik, düzene boyun eğdik, yolsuzluklara rüşvete hiç sesimiz çıkmadı zor değil, çok basit, eğer evde ailemiz ekmek bekliyorsa eğer bazı geceler uyuyamıyorsak, bu haksızlıklar yolsuzluklar yüzünden sesimizin çıkması ve bu düzene haksızlıklara dur dememiz gerekiyor. 

ÖNCEKİ HABER

Oğullar annelerine gider

SONRAKİ HABER

Hükümet üstünü örtmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...