09 Haziran 2011 03:13

Öcalan: AKP Kürtlere savaş ilan etti

PKK Lideri Abdullah Öcalan, avukatları ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ile görüştü.Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Tuğluk, Öcalan'ın AKP ve Başbakan Erdoğan'ın son dönmede kullandığı dilin Kürtlere karşı savaş ilanı anlamına geldiğini söylediğini kaydetti. Öcalan'ın Kürt sorununun demokr

Öcalan: AKP Kürtlere savaş ilan etti
Paylaş

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Tuğluk, Öcalan'ın AKP ve Başbakan Erdoğan'ın son dönmede kullandığı dilin Kürtlere karşı savaş ilanı anlamına geldiğini söylediğini kaydetti. Öcalan'ın Kürt sorununun demokratik çerçevede anayasal olarak çözülmesinden yana olduğunu ifade ettiğini belirten Tuğluk, "Erdoğan'ın kullandığı dilin Kürtleri hedef aldığını, yoğun tutuklamaların da bunun işareti olduğunu söyledi. AKP'de çözüm iradesi ve niyetini göremediğini ifade etti" dedi. 

Sabah saatlerinde müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na giden Asrın Hukuk Bürosu avukatları Cemal Demir, Cengiz Çiçek ve Cemo Tüysüz ile DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Öcalan ile görüşerek, adadan döndü. Akşam saatlerinde adadan dönen Tuğluk görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu.  PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın, her zamanki gibi pek çok konu hakkındaki görüşlerini kendileriyle paylaştığını belirten Tuğluk, görüşmeye ilişkin şunları belirtti: "Devlet yetikleriyle bir süredir devam eden görüşmelerden, bugünlerde yapılması beklenen ve kamuoyunun da beklediği görüşmenin henüz gerçekleşmediğini ifade etti. Ama önümüzdeki günler itibariyle görüşmenin gerçekleşebileceğini düşündüğünü ve böyle bir beklentisinin var olduğunu söyledi. Kürt sorununun demokratik çerçevede, anayasal olarak çözülmesi için kendi sorumluluğunun devam ettirdiğini kaydetti. Şimdiye kadar bu konu hakkındaki görüşlerini çok net ve açık sunduğunu, bundan sonra da devletin nasıl bir tutum alacağının belirleyici olacağını vurguladı. Yine kendi tecrübelerine dayanarak en makul, en gerçekçi çözümün nasıl olması gerektiğini sunduğunu, yapılacak olan bu görüşmenin de bu açıdan belirleyici olacağını kaydetti."

Gazetecilerin, "15 Haziran için yeni bir değerlendirmesi oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Tuğluk, şunları söyledi: "Sayın Öcalan, henüz bir görüşme gerçekleşmediğini, buna ilişkin olarak bu görüşmenin önemli olduğunu ifade etti. Yine AKP ve özellikle başbakanın son dönemde kullandığı dili 'Kürtlere karşı bir savaş ilanı' olarak değerlendiriyor. Bu dilin Türkiye'yi kaos ve krize sürükleyeceğini söyledi. AKP'nin politikalarının çözümleyici olmadığını ve son dönemde kullandığı dilin Kürtleri hedef aldığını, yoğun tutuklamaların da bunun işareti olduğunu söyledi. AKP'de çözümün iradesi ve niyetini göremediğini ifade etti." (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Başımız gözümüz üstüne geldin’

SONRAKİ HABER

Yargıtaydan Hatip Dicle'ye engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...