06 Ocak 2014 22:59

Çizmeci’de e-devlet şifresi oyunu

Tek Gıda-İş Sendikası, Gebze’de kurulu bulunan Çizmeci Gıda fabrikası önünde yaptığı açıklamayla patronun işçilerin e-devlet şifrelerini alarak Öz Gıda İş Sendikasına üye yapmak istemesine tepki gösterdi. Fabrika önüne ses aracıyla gelen Tek Gıda-İş yöneticileri işçilere sendikalarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

Çizmeci’de e-devlet şifresi oyunu
Paylaş

Tek Gıda-İş Sendikası, Gebze’de kurulu bulunan Çizmeci Gıda fabrikası önünde yaptığı açıklamayla patronun işçilerin e-devlet şifrelerini alarak Öz Gıda İş Sendikasına üye yapmak istemesine tepki gösterdi. Fabrika önüne ses aracıyla gelen Tek Gıda-İş yöneticileri işçilere sendikalarına sahip çıkma çağrısı yaptı. Sendikanın eylemine HDP Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ ve Emek Partisi üyeleri de katılarak destek verdi.

HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYİZ
Çizmeci Gıda’da yaşananlara ilişkin Evrensel'e bilgi veren Tek Gıda-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Zeynel Öztaş, Tek Gıda-İş olarak Çizmeci Gıda’da  üç buçuk yıl sonra yetki almayı başardıklarını anlatarak “Ancak bunu duyan patron işçileri PTT şubelerine götürerek işçilerin e-devlet şifrelerini aldı ve işçileri Öz Gıda-İş Sendikasına üye yapmaya çalıştı. Biz de bu durumu n fabrika önünde yaptığımız eylemle protesto ettik” dedi. Çizmeci Gıda patronu ve Öz Gıda-İş yetkililerini uyardıklarını belirten Öztaş “Yapılan iş hukuksuzdur. Bu şekilde devam ederlerse fabrika önünde çadır kuracağız. Gerekirse tüm üyelerimizle birlikte fabrika önünde eylemler gerçekleştireceğiz” dedi.

AMAÇ SENDİKALAŞMAYI ÖNLEMEK
Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yunus Durdu, 300 işçinin çalıştığı fabrikada işçilerin yarısını üye yaparak yetkiyi aldıklarını ve bu süreçte sendikalarına üye olduğu için 33 işçinin işten atıldığını belirtti. “Patronun amacı fabrikaya Öz Gıda-İş’i getirmek değil. İki sendikayı birbirine düşürerek işçilerin sendikalı olmasını engellemek istiyor” diyen Durdu, patronun bu sayede fabrikaya 7 sene daha sendika girmesini engellemiş olacağına vurgu yaptı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiden yana bir yerel yönetim için...

SONRAKİ HABER

Kayseri’de saadet zinciri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...