07 Ocak 2014 06:00

İşçiden yana bir yerel yönetim için...

Gebze İşçi Kurultayı’nın çağrısıyla çeşitli fabrika ve mahallelerden bir araya gelen işçiler yerel seçimleri tartıştı. Toplantıya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ve HDP Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ da katıldı.

İşçiden yana bir yerel yönetim için...
Paylaş

Gebze İşçi Kurultayı’nın çağrısıyla çeşitli fabrika ve mahallelerden bir araya gelen işçiler yerel seçimleri tartıştı. Nasıl bir yerel yönetim ve belediyecilik beklentilerinin tartışıldığı toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ve HDP Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ da katıldı.

İŞÇİLER BİR ARADA OLMALI
Toplantıda konuşan HDP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, HDP’ye verilen oyların kesinlikle boşa gitmeyeceğini söyledi. Gebze’de çoğunluğun işçi olduğunu ve  emeğiyle geçinen insanların Gebze’de oturduğunu belirten Etiler  “Çalıştığımız fabrikaların patronları burada mı oturuyorlar? Dilovası’da mı oturuyorlar? Hayır. Patronlar burada oturmuyor. Onlar Gebze’de Dilovası’da oturmaz. Onlar havası temiz yerlerde ferah villalarında oturur” dedi. Gebze’de oturanların işçi olduğunu ve işçilerin kendileri için mücadele etmesi ve oy vermesi gerektiğini anlatan Etiler “Biz burada sadece yerel seçimleri örgütlemiyoruz. 1 Mayıs’ı da örgütlüyoruz. Biz burada bir arada olmayı örgütlüyoruz. Dolayısıyla her koşulda kazanan biz olacağız” dedi.

‘KENTİMİZİ BİZ YÖNETECEĞİZ’
HDP Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ da, HDP olarak kendimizi ve kentimizi, ilçemizi ve mahallemizi biz yönetelim şiarıyla yola çıktıklarını hatırlatarak  “Yaşadığımız yerlerde kentsel dönüşüm projeleri var. Biz işçiler ve halk olarak bize sorulmadan alınan bu kararları çöpe atacağız. Nasıl bir ülke, nasıl bir Gebze istediğimizi mahalle istediğimizi birlikte konuşacağız. Rantçı belediyecilik anlayışına karşı şeffaf ve demokratik bir belediyecilik için yola çıktık” dedi. (Gebze/EVRENSEL)


TEMSİLCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ve Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ, Tek Gıda-İş Sendikası şube binasında sendikanın işyeri temsilcileriyle buluştu.
Toplantıda konuşan Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yunus Durdu, yıllardır yürüttüğümüz sendikal mücadelede yanlarında olan Muhammet Uludağ ve Nilay Etiler’in adaylıklarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Yaşadığımız tüm sıkıntılarda hep bizim yanımızda olan adaylarımızın bu  mücadelelerinde bizler de emekçiler olarak onların yanında olacağız diyen Durdu “Yerel seçimlerde emekten demokrasiden yana güçlerin yanında olmaya devam edeceğiz . Hem maddi hem de manevi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”  İşyeri temsilcisi Belgin Akdeniz de kadın işçilerin kreş sorununa değinerek “Mevcut kreşlerde nitelikli eğitim verilmiyor. 300 TL kreş parası vermek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız okullarda okul aile birliklerinin çabasıyla ayakta duruyor. Belediyelerden hiçbir destek yapılmıyor. İşçiler  3 vardiya çalıştığı için kreşlerinde 24 saat açık olması gerekir” dedi.
Doğuş Otomotiv Temsilcisi Kadir Yılmaz da HDP’nin görüş ayırmadan, tüm kesimlere yönelik politika yürütürse başarılı olacağına inandığını belirterek “Ben sağ görüşlü bir insanım ancak hepimiz emekçiyiz .Siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın bir çalışma yürütülürse ben HDP’nin başarı olacağını düşünüyorum.” Tek Gıda-İş Sendikası Gold Cips Baştemsilcisi Ali Asker Kızıl, işçi ve emekçilerin yaşadığı Gebze’de işçi ve emekçilerin adayların bir türlü yönetime gelemediğine dikkat çekti.

EMEKÇİLERİN BİRLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Gebze’de yerel seçimlerde işçi ve emekçilerin birliğini sağlamak istediklerini belirterek “Gebze’de kuralsız çalışma ve taşeron çalışma sistemi işçilere dayatılmış durumda. Birleşerek, mücadeleyi büyüterek buna dur demeliyiz. Biz HDP adayları olarak insanca yaşanan, gecelerinde aç yatılmayan, işsiz gezilmeyen bir ülke için mücadele ediyoruz” dedi.
HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler de işçilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatarak  “Yaşadığımız bölge işçiler için oluşturulmuş büyük bir köy. Çevre kirliliği, çalışma yaşamı, alt yapı gibi binlerce sorunumuz var. Kocaeli’de çok ciddi bir kirlilik var ve bu yöneticilerin umurunda değil. Bizler bu bölgede yaşamak zorunda kalanlar bir araya gelip kendimizi de kentimizi de biz yönetmeliyiz.” (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ\'de dart soruşturması

SONRAKİ HABER

Çizmeci’de e-devlet şifresi oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...