07 Ocak 2014 06:00

İTÜ'de dart soruşturması

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) son 2 ayda açılan soruşturma sayısı 4 yılda açılanların sayısını geçmiş durumda. Ağaç dikmek, dart oynamak, afiş asmak, kantini boykot etmek, Rektörlük ile görüşme talep etmek disiplin soruşturmasına gerekçe oldu. Soruşturma nedenleri arasında Gezi Parkı’na gitmek de var.

İTÜ\'de dart soruşturması
Paylaş

Metin AKARSU
İstanbul


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi, üniversite öğrencilerine adeta göz açtırmıyor. Üniversitede son 2 ayda açılan soruşturma sayısı 4 yılda açılanların sayısını geçmiş durumda. Bu sürede öğrenciler hakkında 41 soruşturma başlatıldı. Üniversitede ağaç dikmek, dart oynamak, afiş asmak, kantini boykot etmek, Rektörlük ile görüşme talep etmek disiplin soruşturmasına gerekçe oldu. Öğrencilere, üniversite dışında katıldıkları eylemler için bile disiplin soruşturması açılıyor. Soruşturma nedenleri arasında Gezi Parkı’na gitmek de var.

AĞACI KORUMAK SUÇ
İTÜ Öğrencileri ekim ayında gerçekleştirdikleri forumlarda ODTÜ’de sökülen fidanlara karşı direnenlere destek olmak amacıyla İTÜ girişine fidan dikmişlerdi. Dikilen fidanları birkaç gün sonra yerinden söken İTÜ Rektörlüğünün bu tavrı da protesto edilmiş, öğrenciler Rektörlüğe gitmiş ancak, özel güvenliklerin ve sivil polislerin tacizi ile karşılaşınca Rektör ile görüşemeden geri dönülmüştü. Bu olay üzerine öğrenciler Rektörlüğün yolladığı soruşturma ile karşılaştılar. 7 Öğrenciye, “Rektörlüğe zarar vermek ve rektörlük özel kalemini tehdit etmek”ten soruşturma açıldı.

KANTİN BOYKOTU SUÇ
İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, göreve gelmeden önce İTÜ Senatosu karar almış ve kantinlerin üniversite tarafından yönetileceğini belirtmişti. Karaca göreve geldikten sonra Senatonun bu kararını bozdu ve kantinleri özelleştirdi. Kantinlerin özelleştirilmesine karşı boykot gerçekleştiren öğrenciler ise “Alternatif kantin adı altında masa açıp çeşitli yiyecek ve içecek satışı yaptığı için” 8 öğrenci soruşturmaya maruz kaldı. Soruşturma kapsamında bir öğrenci uyarı cezası alırken diğer öğrencilerin soruşturmaları ise henüz açıklanmadı.

DART İFADESİ
Üniversite öğrencilerine açılan soruşturma nedenleri içinde Başbakan Tayyip Erdoğan ve İTÜ Rektörü Karaca’nın resimlerinin bulunduğu dart tahtaları ile dart oynamak da var. İTÜ’lü öğrenciler, ekim ayında düzenlenen “AKP’siz bir hafta” etkinlikleri kapsamında, yemekhanede Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Karaca’nın resimlerinin olduğu dart tahtaları ile yarışma düzenlemiş ve birincilere “çapulcu defteri” hediye etmişti. Bu eylem de suç sayılarak soruşturmaya neden oldu. Öğrenciler 14 Ocak tarihinde soruşturma için ifade verecek.

ÖNCEKİ HABER

KESK Başkanı Özgen, 11 Ocak mitingine çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

İşçiden yana bir yerel yönetim için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...