06 Ocak 2014 18:46

Öğrenciler, yemek zammını protesto etti

Gümüşhane Üniversitesi'ndeki (GÜ) sosyal tesislerde biraraya gelen bir grup öğrenci, yemek ücretine yapılan 25 kuruşluk zammı protesto için eylem yaptı.

Öğrenciler, yemek zammını protesto etti
Paylaş

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) yerleşkesinde bulunan sosyal tesisler önünde saat 15.30'da toplanan  öğrenciler, 2 liraya verilen 4 çeşit yemeğin fiyatının 25 kuruş arttırılmasını protesto etti. 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'Karnımız aç vicdanımız tok', 'Kazık değil yemek yemek istiyoruz', '2 lirada anlaşalım' ve 'Bu zamlarla doyulmuyor' pankartları açan öğrenciler, "Zamlara karşı omuz omuza', 'Müşteri değil öğrenciyiz biz', 'Gümüşhane uyuma, öğrencine sahip çık' ve 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı.

Daha sonra oturma eylemi yapan öğrencilerden İnşaat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Akkuş, basın açıklaması yaptı. Ortada bir haksızlık, bir yanlışlık ve bir sorun bulunduğunu anlatan Akkuş şunları söyledi:

"Bu sorun hiçbir şekilde siyasi değildir. Bu sorun tamamen öğrencileri ilgilendiren bir  sorundur. Bu nedenle eylemimizde hiç bir şekilde siyasi slogan ve siyasi pankart istemiyoruz. Bu gün burada 2 lira 25 kuruş olan yemek fiyatlarını protesto etmek için bulunuyoruz. Bu fiyat artışının hepimize yapılan bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz.  Anayasal ve evrensel hakkımız olan protesto hakkımızı kullanıyoruz. Umarım protestomuz amacına ulaşır, bir daha toplanma gereği duymayız. Yarın burada 2 liraya hep beraber yemek yiyeceğiz. Talebimiz yerine getirilene kadar sosyal tesiste yemek yemeyeceğiz."

Basın açıklaması sırasında yemek için sosyal tesislere giren öğrenciler ise grup tarafından ıslıklandı. Eylemdeki öğrenciler, 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' sloganı atarak yemek için tesislere girenleri protesto etti. Eylemin sonuna doğru öğrenci gurubunun yanına gelen Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı, "Arkadaşlar bağırsınlar, çağırsınlar. İtiraz etmiyorum. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Vurmayalım, kırmayalım. Temsilcilerinizi seçin, görüşelim. Kayıtsız kalamayız. Burası üniversite, başımızı kuma sokamayız. Öğrencinin tabi ki hakkı, hukuku var. Bu fiyat, yani 25 kuruş üzerinden gidersek yanlış zemindeyiz. Zemini  belirlememiz lazım" dedi. Öğrenciler de yaklaşık 45 dakika süren eylemi sonlandırdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Düğümü çözecek işçi kadınlar

SONRAKİ HABER

Fatma Hanım’ı ‘uğurlarken’...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...