09 Haziran 2011 07:22

Kadınlar, kadın adayları için koşturuyor

Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde oturan kadınlar, secim çalışmalarına sabahın erken satlerinde başlıyor.Blokun 1. bölge bağımsız miletvekili adayı Sebahat Tuncel’in seçim bürosunda toplanan kadınlar çalışmaların startını işçi duraklarında bildiri dağıtımıyla veriyor.Mahale pazarlarında açtıkları

Kadınlar, kadın adayları için koşturuyor
Paylaş
Erdem Geyik

Blokun 1. bölge bağımsız miletvekili adayı Sebahat Tuncel’in seçim bürosunda toplanan kadınlar çalışmaların startını işçi duraklarında bildiri dağıtımıyla veriyor.

Mahale pazarlarında açtıkları stantlarla özelikle kadınlara bloku anlatarak, kadın aday Sebahat Tuncel’e oy istiyorlar... Gün boyu sesli dağıtımlar yapan kadınlar akşam saatlerinde yeniden seçim bürosunda toplanarak, işten gelen kadın arkadaşlarıyla buluşup günün değerlendirmesini yapıyor.

Sonra erkekleri de yanlarına alıp kapı dolaşarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca ev toplantıları da yapan kadınlar sandık görevlilerini de çalışmalar esnasında belirliyor.

TERSANE ÖLÜMLERİNDE TANIŞMIŞLAR

Aydınlı, tersane ve organize sanayi işçilerinin yoğunlukla yaşadığı bir mahalle... Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan Güldes Önkoyun, Sebahat Tuncel’i Tersane’deki işçi ölümlerinin durdurulması için verilen mücadelde tanıdığını ve bloku da halk için bir alternatif olarak gördüğü için oyunu Tuncel’e vereceğini söyledi.

“Kadınlar bu ülkede hiçbir haka sahip değiller. Başbakan kadınlara ağzına geleni söylüyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Zöhre Evren, kadınlar için, Kürtlerin özgürlükleri için, Alevilerin inançlarını rahatça yaşayabilmeleri için, işçilerin hakları için Blok'un bir umut olduğunu belirtti.

“Miting alanlarında birbirlerine küfür ve hakaret etmenin dışına çıkamayanlarla, bize gerçeği söyleyenleri elbette ayıracağız” diyen Gülnaz Cemen, kadınlar olarak barışta birleşeceklerini ifade etti. Cermen ayrıca, Sebahat Tuncel’in kazanmasının kadınların kazanması anlamına gelecegi için son günlerde uyumadan çalıştıklarını vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OSTİM'in bilirkişi raporu nerede?

SONRAKİ HABER

Hopa; çay ve çevre mücadelesinin kesişim noktası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...