08 Haziran 2011 13:51

OSTİM'in bilirkişi raporu nerede?

OSTİM’de yaşanan patlamaların üzerinden 5 ay geçti. 20 kişinin yaşamını yitirdiği patlamalara ilişkin bilirkişi raporunun hâlâ açıklanmaması, ölen işçilerin yakınlarının tepkisini çekti. İkinci kez savcılıkla görüşen aileler, soruşturmanın açık bir şekilde yürütülerek bir an önce

OSTİM'in bilirkişi raporu nerede?
Paylaş

OSTİM’de yaşanan ve 20 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın üzerinden geçen 5 ayda sorumluların bulunması bir yana bilirkişi raporunun dahi sonuçlanmamış olması işçi ailelerinin tepkisini topluyor. Bugün Ankara Adliyesi’ne giden aileler savcılıkla görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan ölen işçi Dursun Kavak’ın ablası Sibel Kavak, kendilerine tüplerin içinde doğalgaz kalıntıları olduğu tespitinin yapıldığı, ancak bilirkişi raporunun tamamlanmadığı bilgisinin verildiğini söyledi. Kavak, “beşinci ayın içerisindeyiz, elimizde hâlâ somut bir şey yok. Savcılar ‘sizin gelmenize gerek yok’ diyorlar. Artık biz bu sürenin uzamamasını ve incelemelerin açık bir şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.

ONLAR OY PEŞİNDE, BİZ ACILARIMIZIN

Türkiye’nin gündeminin seçim olduğunu, sonrasında ise adli tatilin başlayacağını belirten Kavak, devlet yetkililerinin ailelerin acılarını duymadığını dile getirdi. Acılarının taze olduğunu vurgulayan Kavak, yaşananların seçim nedeniyle gündemden düşürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Kavak, “Kimse bizim kapımızı çalmıyor, arayıp sormuyor ‘ne haldesiniz’ diye. Şu anda oy derdindeler ama bizim canımız onlarınkinden çok daha fazla yanıyor” dedi.

Tüplerin içerisinde doğalgaz kullanıldığının tespit edildiğini söyleyen Kavak, “Türkiye’de insan hayatı bu kadar ucuz. Ama onların kaderleri böyle değildi, ben buna inanmıyorum” diye konuştu.

Kavak, bu olayın aydınlatılması ve başka ailelerin de canının yanmaması için gerekirse savcının kapısında yatacaklarını ve soruşturmanın peşini bırakmayacaklarını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasinin bitmeyen resmi Evrensel Kültür’de

SONRAKİ HABER

Kadınlar, kadın adayları için koşturuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...