06 Ocak 2014 06:00

Siz gemiler alırken biz ay sonunu getiremiyoruz

Merhaba evrensel okurları. Ben 500’ü aşkın işçinin bulunduğu Modül Çelik Fabrikasında çalışıyorum. Bizim fabrikamızda da yolsuzlukları herkes bir yerinden tutuyor. Gündem olan her şey anında fabrikada tartışılıyor.

Siz gemiler alırken biz ay sonunu getiremiyoruz
Paylaş

Merhaba evrensel okurları. Ben 500’ü aşkın işçinin bulunduğu Modül Çelik Fabrikasında çalışıyorum. Bizim fabrikamızda da yolsuzlukları herkes bir yerinden tutuyor. Gündem olan her şey anında fabrikada tartışılıyor.

Hele işçilerle ilgili haberler olunca ilgi daha fazla oluyor. Kıdem tazminatı, asgari ücret gibi. Neyse sözü uzatmadan gelelim bu yolsuzluk meselesine. İlk günlerde Başbakana sahip çıkan işçiler olsa da sonrasında onlar da bu durumdan rahatsız oldular. Ya da ses çıkarmayıp, sessizce gelişmeleri takip ediyorlar. ‘Benim Başbakanım bunun altından kalkar’ diyenlerde var. Bunlar hep ‘yiyiciler’ diyenler de vardı. Yemek sırasında, serviste, ayakkabı kutusu işçiler arasında espri konusu oldu, olmaya da devam ediyor. Burası metal fabrikası, çalışma koşulları zor ve maaşlar düşük olunca işçilerin daha çok tepkisini çekiyor yolsuzluklar. Başbakana yetim hakkı üzerinden cevap verenler de az değil. AKP’li olduğunu saklamayan bir işçi yolsuzluk öncesinde açık açık savunuyordu AKP’yi. Yolsuzluk patlak verince sessizce ‘yakışmadı ağabey’ diyor. ‘Ne dış mihrakı, bakan çocukları çalmışlar işte, götürmüşler parayı’ diyerek yanındaki arkadaşına tepkisini dile getirenler de vardı. AKP’ye muhalif olan işçilerin sesi ise daha gür çıkıyor şimdilerde. Küfürler havada uçuşuyor. ‘Kim iktidar oldu ise çalmıştır eskileri çalmadı mı’ diyen bir arkadaşımız tepkisini şöyle ifade ediyor: ‘Eğer çaldığını kimse görmedi ise sıkıntı yok helaldir o çaldığı. Bunlarınki böyle bir şey.’

1000 lira maaşla nereye kadar? AKP’li olsam da olmasam da ay sonunu zor getiriyorum. Çok zor geçiniyoruz. Ben bekarım biraz rahatım ama evli arkadaşlarımız var onlar nasıl geçiniyor bilemiyorum. Geçenlerde bir arkadaşımız evlendi. Kendi aramızda para toplayalım dedik hiç kimsenin cebinde para yok. Topu topu 15 TL toplayabildik. Varın durumumuzu siz düşünün. Benim Başbakana bir sorum var ‘Çocuklar çalmayı babasından öğrenir dediniz?

O zaman bu bakan çocukları kimden öğrendi? Sizin maaşlarınızla gemiler alınıyorsa benim maaşım niye ay sonunu getiremiyor? Bence sizlerle biz farklı bir Türkiye’de yaşıyoruz… Hoşça kalın.

Modül Çelik işçisi/KOCAELİ

ÖNCEKİ HABER

24 Ocak’ta Ankara’dayız

SONRAKİ HABER

Yıllardır oğlunu arayan anneye nasıl ‘kemikleri bulundu’ denir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa