05 Ocak 2014 13:48

Kadın öğrenciler tacize karşı ayaklandı

ADNAN Menderes Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı, Işıklı Köyünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) yurdunda kalan kadın öğrenciler önceki gün okulda yaşanan taciz ve kapkaç olaylarına karşı ayaklandı.

Kadın öğrenciler tacize karşı ayaklandı
Paylaş

Yunus Naci EMEK
Ümit SANCAR
Aydın


ADNAN Menderes Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı, Işıklı Köyünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) yurdunda kalan kadın öğrenciler önceki gün okulda yaşanan taciz ve kapkaç olaylarına karşı ayaklandı. Gün içerisinde E.Ö adlı bir öğrencinin yurdun yakınlarında 3 kişi tarafından tacize uğradığını ve ardından aynı yerde kapkaç olayının da yaşanıldığı belirtildi. Bu durumdan rahatsız olan kadın öğrenciler Gece 23.00’de eyleme geçerek tepkileri gösterdi.

Sık sık slogan atan öğrenciler “Işıklı uyuma bedenine sahip çık”, “Öğrenciler burada, müdür nerede?​”  diyerek yurt içinde yürüyüş yaptılar.

KYK yetkilileri adına konu ile ilgili bir açıklama yapma istemimiz cevap bulmazken, konuyla ilgili konuştuğumuz A.O. adlı bir öğrenci “Sürekli burada bu taciz olaylarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yurdun bulunduğu alan ıssız olduğu için bu olay ne ilk ne de son olacak. Defalarca buna tanık olduk. Gerek bu bölgeye kişilerle gerekse minibüslerde yaşadığımız taciz, bu son yaşanan olaydan sonra çığırından çıkmıştır”dedi.

KYK Bölge Müdürünün de gelmesiyle toplantıya geçen öğrenciler yurdun tekrar karma hale getirilmesini gelmesi ve kadın öğrenci yurdunun merkez kampüse taşınması taleplerini dile getirdiler.  
                                
 

ÖNCEKİ HABER

Felluce\'de üstünlük yeniden hükümet güçlerinde

SONRAKİ HABER

Feniş işçileri patronun sitesinin önündeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa