05 Ocak 2014 10:07

Soçi’de ‘eylem alanı’

Soçi'de Kış Olimpiyatları’nı düzenlemeye hazırlanan Rusya, kentte özel bir bölgeyi politik protestolar için ayırmayı kabul etti.

Soçi’de ‘eylem alanı’
Paylaş

Soçi'de Kış Olimpiyatları’nı düzenlemeye hazırlanan Rusya, kentte özel bir bölgeyi politik protestolar için ayırmayı kabul etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) kurallarına göre “olimpik saha” içerisinde siyasi eylem düzenlemek yasak. Ancak IOC Başkanı Thomas Bach ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, böylesi bir alanın hazırlanması konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre 7 Ocak-21 Mart tarihleri arasında kentte yalnızca bu alanlarda siyasi eylem düzenlenebilecek.
Rusya’da düzenlenecek olimpiyatlar öncesi Rusya’ya insan hakları ihlalleri ve özellikle de LGBTİ propagandasını suç haline dönüştüren yasa sebebiyle tepki gösteriliyordu. IOC ise söz konusu konularda Putin hükümetinin gereken adımları atacağına emin olduğunu açıklamıştı.

GÜVENLİK ENDİŞESİ

Rusya geride bıraktığımız hafta Soçi’nin 650 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Volvograd’daki bombalı saldırılarla sarsılmıştı. Saldırıların ülkenin güneyinde faaliyet gösteren İslamcı gruplar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Temmuz ayında Çeçen-İslamcı Kafkas Emirliği grubu tarafından yayınlanan bir mesajda 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nın engellenmesi için "maksimum güç" kullanılacağı duyurulmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Durant, hem krallığı hem MVP’yi istiyor

SONRAKİ HABER

Nadal sezonu kupayla açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...