04 Ocak 2014 14:27

Kamu emekçilerine soruşturma baskısı

Adana’da Gezi Parkı eylemleri sonrasında kamu emekçilerine yönelik soruşturma baskısı devam ediyor. Son olarak Eğitim Sen Eski Şube Başkanı Güven Boğa’nın okuluna giden müfettişler öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli sorular sordu. KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası yaptıkları açıklamayla soruşturmaya tepki gösterdi.

Kamu emekçilerine soruşturma baskısı
Paylaş

Adana’da Gezi Parkı eylemleri sonrasında kamu emekçilerine yönelik soruşturma baskısı devam ediyor. Son olarak Eğitim Sen Eski Şube Başkanı Güven Boğa’nın okuluna giden müfettişler öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli sorular sordu. KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası yaptıkları açıklamayla soruşturmaya tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklamaya HDP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Müftüoğlu ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.

Kamu emekçileri hakkında açılan soruşturmalarla öğrenci, öğretmen ve kurum çalışanlarının ihbara zorlandığını söyleyen SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, son olarak Güven Boğa hakkında açılan soruşturmada müfettişlerin öğrenci ve öğretmenlere ‘Sizi eylemlere götürüyor muydu, sanal ortamda çağrı yaptı mı, kamu düzenini bozan eylemlere katıldığını gördünüz mü, medya yolu ile sizi davet etti mi?​’ gibi ucu açık ve yoruma müsait soruların sorulduğuna dikkat çekti.  Bu tür soruşturmaların KESK’i yıldırma ve sindirme politikalarının ürünü olduğunu vurgulayan Yüksel “Daha önce de ESM Adana Şube Başkanımız benzer bir soruşturma ile Kars’a sürgün edilmişti” dedi. 17 Aralık operasyonu ile ortaya dökülen yolsuzlukların AKP tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını ifade eden Yüksel, şiddete, talana, yağmaya ve yolsuzluğa karşı mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. (AdanaEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe\'de bulunan kemiklerden biri kaybedilen Coşkun\'a ait

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Hukuksuzluğu meşru görenleri protesto ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...