04 Ocak 2014 06:00

Aktarlara rağbet arttı

Kış birçok hastalığı da birlikte getirdi. Özellikle soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksi-yonu gibi hastalıklar baş göstermeye başladı.

Aktarlara rağbet arttı
Paylaş

Kış birçok hastalığı da birlikte getirdi. Özellikle soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksi-yonu gibi hastalıklar baş göstermeye başladı. Soğuklardan dolayı salgın kış hastalıklarına karşı şifalı bitkilere yönelim artarken, bitkisel çay gurubundan olan ıhlamur, ada çayı, papat-ya çayı, kuşburnu, kekik ve pekmez tüketimi arttı. Hastalıkların tedavisinde ve önlem almak için aktarlara ilgi büyük.  

AKTARDAN ÖNERİLER

Diyarbakır Ofis Gevran Caddesi’nde 2 yıldır çalışan Aktar Celal Taşbaş, havaların soğumaya başlamasıyla işlerinde gözle görünür bir artış olduğunu belirtti. Mesleğinin inceliklerini ve hastalıklara iyi gelen bitkileri de sıralayan Taşbaş şunları belirtti: “Propolist macunu antibiyotik olarak kullanılıyor. Boğaz yolları enfeksiyonunu açı-yor ve vücut direncini arttırıyor. Ada çayı boğaz hastalıkları ve ağız bakımında diş rahatsızlıklarında birebir işe yarıyor. İnkoplaba çayı kış aylarında özellikle öğrencilerin kullandıkları konsantrasyon ve adaptasyon bozukluklarında, unutkanlıklarda, beyine oksijen seviyesini arttırmada, beyin damarlarındaki kan pıhtılaşmasını engelleyici etkiye sahiptir. Keçi boynuzu tozu iştah açmada, kilo aldırmada, kansızlıkta, vücut direncini arttırmada birebirdir. Ziya dede çayı diye sekiz baharatlı çayı şeker niyetine kullanın soğuk algınlığını iki günde üstünüzden atmaya yarıyor. Günde üç bardak içiliyor. Son bardağı yatmadan önce içilirse gece hafif terletiyor ve bütün enfeksionu ter yoluyla vücuttan atıyor. Her saat başı içilirse öksürüğü kesmeyi sağlayan bir çaydır.”
(Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tıp köklerini arıyor

SONRAKİ HABER

Alevi örgütleri: Toplumun bütün kesimleri harekete geçmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...