03 Ocak 2014 16:41

'AOÇ’de tüm inşaatlar durdurulsun'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, AOÇ arazisine ilişkin bugüne yaptıkları eleştirilerin haklılığının Sayıştay raporuyla görüldüğünü belirtti.

\'AOÇ’de tüm inşaatlar durdurulsun\'
Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, Sayıştayın Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin amacı dışında kullanıldığı tespitini değerlendirdi. Hakkan, bugüne kadar yaptıkları eleştirilerin ve açtıkları davaların haklılığının Sayıştay raporuyla görüldüğünü belirtti. Sayıştayın AOÇ’de sit alanlarının imara açıldığı tespitinin yerinde olduğunu söyleyen Hakkan, “Bundan sonra yapılması gereken Sayıştayın bu tespitlerinin gereğinin yerine getirilmesidir” dedi.

Hakkan düzenlediği basın toplantısında, başta Başbakanlık Hizmet Binası olmak üzere hukuka aykırı bütün inşaatların bir an önce durdurulması çağrısı yaptı.

AOÇ’YE DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Hakkan, raporda çiftliğin kuruluş amacının “Yeni Başkent Ankara ve çevresini ağaçlandırmak, yeşillendirmek, modern tarım ve işletmecilik tekniklerini uygulayarak çevre çiftçilerine önderlik etmek” olduğunun vurgulandığını belirtti. Buna rağmen zaman içinde kentleşmeyle değerlenen boş arazilere yönelik tecavüzlerin arttığını söyleyen Hakkan, bunun Sayıştay raporunda da aynen yer aldığını dile getirdi.

‘GÖKÇEK NEDEN SESSİZ?​’

Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise Ankara’da 20 yıldır bir rant düzeni oluşturulduğunu belirterek, her konuda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yolsuzluk operasyonları sonrasında sessiz kaldığına dikkat çekti. “Başkan Gökçek, tüm yargı kararlarına karşı halkın istemediği projelere imza atmaya devam ediyor” diyen Candan, Yenimahalle’de seçim öncesi yargı kararı beklenmeden teleferik hattı inşa edilmesine de tepki gösterdi.  Gökçek’in uyguladığı projelerde kamu yararı gözetmediğinin altını çizen Candan, “Gökçek mutlaka  hesap vermeli. Hangi ihaleleri kimlere verdi? Hangi bedelle verdi? Bu soruları mutlaka cevaplandırmalı.” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lisenin yemekhanesi mescit yapıldı

SONRAKİ HABER

Vakıf üniversitelerindeki işten atmalara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa