02 Ocak 2014 22:29

Taşeron işçilerin eylemi sürüyor

Ayvalik Belediyesinde taşeron olarak çalışan ve iki aylık ücretlerini alamayan işçilerin 4 gün önce başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor.

Taşeron işçilerin eylemi sürüyor
Paylaş

Ömer ASLAN
Ayvalık


Ayvalik Belediyesinde taşeron olarak çalışan ve iki aylık ücretlerini alamayan işçilerin 4 gün önce başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor. 90 işçinin katılımı ile yapılan iş bırakma eylemi dördüncü günü geride bırakırken işçiler, “Gerekirse soğuktan ellerimiz tutmaz duruma geliriz ancak paramızı almadan, evde aç bekleyenlerimizin karnını doyurmadan bu grevi bitirmiyoruz” dediler.  İşçiler alacaklarının ödenmesi konusunda kararlılıkla eylemi sürdürürken, belediye yöneticileri de işçilerle pazarlık yapmaya çalışıyor. İşçilere 1.5 aylık ücretlerini ödemeyi teklif eden belediye yöneticilerine işçiler “Alacaklarımızın tamamını isteriz” diye yanıt verdi.  
Taşeron işçilerin iş bırakmasının ardından be lediye yöneticileri bir taraftan da kadrolu işçileri taşeronların işine verdi. Bu durum hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan taşeron işçiler, polisi de göreve çağırdı. İşçiler, alacakları ödenmeden iş bırakma eylemini bitirmeyeceklerini duyurdular.

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş asgari ücrete ne dedi?

SONRAKİ HABER

İşçilerin hukuktan birikmiş alacağı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...