03 Ocak 2014 06:00

Tuğba bebek eriyor

5 YAŞINDA olmasına karşın yakalandığı kemik erimesi hastalığı nedeniyle 3 yaşında gösteren Tuğba Yetkin günden güne eriyor. Ailenin geliri tedavi masraflarına yetmiyor.

Tuğba bebek eriyor
Paylaş

5 yaşında olmasına karşın yakalandığı kemik erimesi hastalığı nedeniyle 3 yaşında gösteren Tuğba Yetkin günden güne eriyor. Ailenin geliri tedavi masraflarına yetmiyor.

Yakalandığı bir çeşit kemik hastalığı nedeniyle günbegün eriyen Tuğba bebek, çözüm bekliyor. Kardeşinin tedavisiyle uğraşan Tuncay Yetkin, ütücü olarak çalıştığı işyerinden çıkarıldı. Şimdi bir çay ocağında çalışıyor. Ancak Yetkin’in durumu yüzde 70’ini devletin karşıladığı ilaçları almaya yetmiyor.

Kendisi de 17 Ağustos depreminde geçirdiği kaza nedeniyle omurilik ameliyatı olması gereken Yetkin, “Ben önemli değilim, kardeşimin hayatı kurtulsun” diyor.
Kastamonu Taşköprü’de yaşayan aile iş bulma sıkıntısı çekiyor. Tuncay Yetkin de bu yüzden İzmit’te çalışmaya başlamış. 4 ay önce tedavi için İtalya’ya gönderilen Tuğba bebeğin tedavi masrafları için ağabey Yetkin sağlık durumunun yettiği oranda para kazanmaya çalışıyor.

Kardeşinin yaklaşık 1.5 yaşında yakalandığı hastalıktan bu yana her üç ayda bir ilaç aldığını belirten Yetkin, “Ama o ilaç da maalesef Türkiye’de bulunmuyor. Bendeki yeşil kart ise o ilacın masrafını karşılamıyor” diyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baraj ve HES fuarını iptal edin

SONRAKİ HABER

AK’ı da karası da bulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...