02 Ocak 2014 19:56

Sincan Cezaevi'nde 12 çocuğa saldırı

Sincan Gençlik ve Çocuk Cezaevi'nde bulunan 12 çocuk mahpusa gardiyanlar tarafından işkence yapıldığı ortaya çıktı. Çocuklardan K.Ş.'nin annesi Zekiye Ş. çocuğunun görüşüne gittiği sırada işkenceyi oğlundan öğrendiğini belirttti.

Sincan Cezaevi\'nde 12 çocuğa saldırı
Paylaş

Sincan Gençlik ve Çocuk Cezaevi'nde bulunan 12 çocuk mahpusa gardiyanlar tarafından işkence yapıldığı ortaya çıktı. Çocuklardan K.Ş.'nin annesi Zekiye Ş. çocuğunun görüşüne gittiği sırada işkenceyi oğlundan öğrendiğini belirterek, "Oğlum gardiyanların ellerini kelepçeleyip işkence ettiklerini ardından ise çıplak soyarak su ile ıslattıklarını ve durumlarının çok kötü olduğunu söylediğini" vurguladı.

Sincan Gençlik ve Çocuk Cezaevi'nde bulunan 12 çocuğa gardiyanlar tarafından fiziki saldırı düzenlendi. Gardiyanların saldırısı çocukların ailelerinin yaptığı açık görüş sırasında ortaya çıktı. Gardiyanların saldırısına uğrayan çocuklardan K.Ş.'nin (16) annesi Zekiye Ş. çocuğu ile görüşmek üzere sabah saatlerin cezaevine gittiğini belirterek, "Açık görüş için gittim. Uzun zamandır çocuğumu göremiyordum. Açık görüş salonunda beklerken önce E.T.  adlı çocuk geldi. üzeri yırtılmış vaziyetteydi. Yüzünde de morluklar ve şişkinlikler vardı. E.T.’yi bu şekilde görünce korktum. Daha sonra oğlum geldi. Oğlum konuşamıyordu. Sürekli titriyordu. Daha sonra bende ağlamaya başladım. Oğlum daha sonra gardiyanların sayıma geldiğini burada sorun çıkınca saldırmaya başladığını söyledi. 50 kişilik bir gardiyan grubu C-12 ve C-10 koğuşunda bulunan 12 çocuğa saldırıyor" dedi.

KELEPÇE İLE İŞKENCE

Zekiye Ş. saldırı sırasında çocukların ellerinin kelepçelendiğini söyleyerek, "Oğlum daha sonra işkenceye başladıklarını söyledi. Gardiyanlar sürekli yüzlerine vuruyorlarmış. Bazı arkadaşları orada baygınlık geçiriyor. Daha sonra bunları tek tek alıp hücrelere atıyorlar. Orada da çırılçıplak soyup hortumla su sıkıyorlar" diye konuştu. Zekiye Ş, saldırı sonrasında çocukların hastaneye götürüldüğünü ancak doktorlar tarafından bir şeyleri olmadığı gerekçesi ile geri getirildiklerini belirtti.

Şen, çocukların hayatlarından endişe ettiklerinin belirterek, milletvekillerine de cezaevine gitmeleri yönünde çağrıda bulundu. BDP Hukuk Komisyonu, İHD Ankara Şube ve TUHAD-FED Ankara Şube Temsilcileri ise olayın duyulması üzerine incelemelerde bulunmak üzere cezaevine gitti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayrı yaşadığı eşini öldürdü

SONRAKİ HABER

Afyon\'da Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa