02 Ocak 2014 16:06

'Saldırı konteynerlerden çıkmamız için’

Van’ın Erciş ilçesinde depremzedelerin barındığı Alkanat Konteyner Kent’e ikinci kez havai fişeklerle saldırı düzenlenmesi depremzedeleri tedirgin etti.

\'Saldırı konteynerlerden çıkmamız için’
Paylaş

Beyar ÖZALP
Van

Van’ın Erciş ilçesinde depremzedelerin barındığı Alkanat Konteyner Kent’e ikinci kez havai fişeklerle saldırı düzenlenmesi depremzedeleri tedirgin etti.

Saldırının ardından olayı gazetemize anlatan depremzedelerden Ercan Gün, olaydan önceki gün Kaymakamlık ve Belediyeden gelen memurların konteynerleri boşaltmalarını istediğini söyledi. Havai fişek seslerini duyunca hemen dışarı çıktıklarını ve yüzü kapalı kişilerin gri bir Ford Connect araçla kaçtıklarını söyleyen Gün, aynı araçları defalarca konteynere gelerek devriye gezen polislerin de kullandığını söyledi. Saldırının konteyner kentten çıkmalarını sağlamak için yapıldığını düşündüklerini söyleyen Gün, “Gidecek hiçbir yerimiz yok. Kalıcı konut talebimiz karşılanıncaya kadar konteyner kentte barınmaya devam edeceğiz” dedi. Yetkililerin daha önce de birçok kez ‘konteyner kentler güvenli değil, çıkın’ dediğini hatırlatan Gün, “Belki de bu saldırılarla bize buranın güvenli olmadığını kanıtlamaya ve bizi buradan çıkmaya zorluyorlardır. Devletin görevi vatandaşını korumak. Ancak bir kez daha gördük ki devlet vatandaşını korumak yerine, sokağa atmak için böyle şeyler yapıyor” dedi. Gün daha önce polisin saldırısına uğradıklarını ve sabaha kadar nöbet tuttuklarını hatırlatarak, “Bundan sonra da güvenliğimizi sağlamak için nöbet tutacağız” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

İsmail Beşikçi'nin şapkasından Pınar Selek'in Paltosundan çıktık

SONRAKİ HABER

Geride kalanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...