02 Ocak 2014 06:00

2014’ün bebeklerine mektup

Sevgili yavrum, senin adın UMUT.Tek bir bebek değilsin. Çoksun. Bunca kişinin umudunu ancak senin suçsuz omuzların yüklenebilir.

2014’ün bebeklerine mektup
Paylaş

Sennur SEZER

Sevgili yavrum, senin adın UMUT.
Tek bir bebek değilsin. Çoksun. Bunca kişinin umudunu ancak senin suçsuz omuzların yüklenebilir.
İster Van’da bir teneke barınakta doğmuş ol, ister Suriye sınırında anasının sütü kesilmiş,  aç açına sızlanmakta ol fark etmez. Ergene kenarında sazanların can çekiştiği bir alanda emekliyor da olabilirsin, bir cezaevinin koğuşunda kucaktan kucağa dolaşıyor da . Belki de penceresinde cam olmadığı için zatürreeden ölen sensin.
Dünyanın öteki ucunda uluslararası kurumların aşı için, ilaç için yardım dilediği çocuklardan biri de olabilirsin. Fark etmez. Bil ki payına ilaç, mama kolayına düşmeyecek. Size ayrılan hediye paketlerindeki acil ihtiyaçların karşılığı paranın binlerce katı birilerinin tek taşlarına, kürklerine, sarhoşluklarına harcandı/harcanacak. .
Hepinizin adı, her dilde Umut’tur. Bizim umudumuzsunuz. Barışı, adaleti, dünyanın güzel olmasını sizinle yeniden umabiliyoruz. Grevlerde, alanlarda sizleri düşünerek dik duruyoruz.
Size güzel bir dünya hazırlamayı istedik. Kaynakları tükenmiş bir dünya, mayınlı topraklar, silah sesleri düştü payımıza. Size ve bize sağlık kurumları yerine vur patlasın eğlence yerleri, yabancı alışveriş zincirlerinin alış veriş vitrinleri yapıldı. Senin, dedenin ve ninenin soluklanacağı park, anana yakın olacağın işyeri kreşleri ertelendi. Varlıklıların oturduğu yerden ısınma serinleme sistemlerini ayarlayacağı akıllı konutları tasarlayanlar senin sağlıklı büyüyeceğin dört duvarı düşünmedi.
Senin sevgiden başka sermayen yok. Yaşamayı ve özgürlüğü seveceksin. Bizim tamamlayamadığımız dünyayı değiştirme uğraşını tamamlamayı,  başaramadıklarımızı başarmak zorunda kalacaksın. O günü görmeye ömrüm yetmese de görmüşçesine duyuyorum mutluluk şarkılarınızı.
Hepinizi kucaklıyorum sevgili geleceğin umutları. Sağlıklı ömürler diliyorum hepinize.

ÖNCEKİ HABER

‘2013’ün en önemli sanat olayı Gezi’dir’

SONRAKİ HABER

Nakış işçileri politikaya atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...