01 Ocak 2014 22:39

Erciş'te depremzedelere havai fişekli saldırı

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Alkanat Konteynerleri'nde kalan depremzedeler, akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin havai fişekli saldırısına maruz kaldı.

Erciş\'te depremzedelere havai fişekli saldırı
Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Alkanat Konteynerleri'nde kalan depremzedeler, akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin havai fişekli saldırısına maruz kaldı. Maruz kaldıkları saldırı sırasında kaldıkları konteynerlerden dışarı çıkan depremzedeler, gri renkli Ford Connect marka bir aracın uzaklaştığını gördüklerini aktardı. Depremzedelerin anlatımlarına benzer bir saldırı dün gece de gerçekleşmişti.

"Evimizde oturup battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışıyorduk. Birden patlama sesleri duydu. Çoluk çocuk korku ve telaşla dışarı fırladık" diyen konteyner sakinlerinden Orhan Gün, dışarıya çıktıklarında gri renkli Ford Connect marka bir aracın hızla uzaklaştığını gördüklerini aktardı. Olayı hemen polise bildirdiklerini ifade eden Gün, buna rağmen polisin gelmediğini kaydetti.

Gün, saldırı sonrası uzaklaştığını gördükleri araçla daha önce sivil polislerin devriye attığına tanık oldukları iddiasında da bulundu. Aramalarına rağmen polisin gelmemesin bu şüphelerini beslediğini dile getiren Gün, bir kaç gün öncesinde Erciş Kaymakamlığı'ndan gelen bazı görevlilerin kendilerinden konteynerları boşaltmaları talebinde bulunduğunu da belirtti.

Depremzedelerden Tekin Bertan ise, ölüm korkusu ile yıldırılmaya çalışıldıklarını belirtti. Çoluk çocuk zaten perişan durumda olduklarını ve hiç kimseyle bir husumetleri bulunmadığını söyleyen Tekin, "Bize bu saldırıyı kimin yaptığı ve yaptırdığı açıktır. Dün konteynerlerimizi boşaltmamız için buraya memurlar gönderdiler. İki gündür havai fişekli saldırıda bulunuyorlar" dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Umut, örgütlenmekte ve bilinçlenmekte

SONRAKİ HABER

‘2013’ün en önemli sanat olayı Gezi’dir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...