08 Haziran 2011 10:22

Gülen okulları New York Tımes’ın manşetinde

ABD’de yayınlanan The New York Times (NYT), ‘Türkiye bağlantılı okullar Teksas’ta büyüyor’ başlıklı haberinde Gülen Hareketi’nin, ABD’deki eğitim ağlarını ve öğretmenler için alınan özel vizeleri gündeme getirdi. NYT, yayımladığı bir şemaya da, cemaatin ABD’de kurulu dernek ve vakıflarını g&

Gülen okulları New York Tımes’ın manşetinde
Paylaş

ABD’de yayınlanan The New York Times (NYT), ‘Türkiye bağlantılı okullar Teksas’ta büyüyor’ başlıklı haberinde Gülen Hareketi’nin, ABD’deki eğitim ağlarını ve öğretmenler için alınan özel vizeleri gündeme getirdi. NYT, yayımladığı bir şemaya da, cemaatin ABD’de kurulu dernek ve vakıflarını gösterip, hepsini şemanın tepesinde bulunan Fethullah Gülen fotoğrafına bağladı. Gazetede birinci sayfada verilen haber, 20 sayfada tam, 21. sayfada da yarım sayfa olarak yer alırken, haber NYT’nin internet sitesinde de yaklaşık 7 sayfa yer buldu.

Haberde Gülen Hareketi’nin Charter adı verilen ve kamu kaynaklarıyla işletilen özel okullardan, inşaat faaliyetlerine, özel vize ile getirilen öğretmenlerden, okullardaki öğrencilerin başarısına kadar dek uzanan konular işlendi. NYT, TMD adlı bir inşaat firmasının kuruluşunun üzerinden bir ay geçmeden Gülen’e yakınlığıyla bilinen Harmony (Uyum) Okulları’nın 8.2 milyonluk inşaat ihalesini kazandığını ve bu firmanın Türkiye ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

TMD’nin 2009 yılından bu yana 50 milyon dolarlık inşaat ihalesi aldığını yazan gazete, Harmony Okulları’nın 16 bin öğrenci ve 33 şube ile Teksas’taki en büyük kamu kaynakları kullanan özel okullar zinciri olduğunu ve yıllık 100 milyon dolar yardım aldığını yazdı. Stephanie Saul imzalı haberde Fethullah Gülen’in karizmatik bir Türk Vaizi olduğu ve İslam’ın ılımlı yüzünü tüm dünyaya yayarak dinsel, sosyal ve milliyetçi bir hareket kurmak için kendini adadığı dile getirildi.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Burası da kırlangıçların sitesi

SONRAKİ HABER

Bu da Kuveytli Üresin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa