02 Ocak 2014 06:00

Üst geçit yapmak bu kadar zor mu?

İkitelli Atatürk ve Atakent Mahallerinde yaşayan halk, iki noktada da üst geçit istiyor. Bunun için her iki mahallede yaşayanlarkampanya düzenliyor.

Üst geçit yapmak bu kadar zor mu?
Paylaş

Metin TÜRKYILMAZ
İstanbul


İkitelli Atatürk ve Atakent Mahallerinde yaşayan halk, iki noktada da üst geçit istiyor. Bunun için her iki mahallede yaşayanlarkampanya düzenliyor.

Sık sık trafik kazalarının yaşandığı bölgede, geçtiğimiz hafta bir ilköğretim öğrencisi üst geçit olmayan bölgeden karşı karşıya geçerken trafik kazası geçirdi ve ağır yaralandı.  
Atakent Halkalı Caddesi’nde yaşanan bu olayın ardından bölgede yaşayanlar basın açıklaması yaptı ve geçit taleplerini yeniledi. Burada konuşan Işık Dorasıllı Güneş, trafik kazalarından kaynaklı daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek bu olayların artık son bulması için bir üst geçidin yapılmasını talep etti. Güneş sözlerine şöyle devam etti: “13 yaşındaki Evin, yetkililerin gerekli önlemleri almaması nedeni ile hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Bizler benzer açıları yaşamam için yetkilileri bir an önce göreve davet ediyor ve gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

Halkalı Caddesi’nde artık kazaların yaşanmaması için daha önce de yetkililere seslenen mahalle halkı, taleplerine henüz bir yanıt alamadıklarını belirti.

MAHALLELİ BİR ARAYA GELİYOR

Atatürk ve Atakent Mahallelerini birbirine bağlayan İkitelli Caddesi’nde de benzer  durum söz konusu. Bu bölgede yaşanan trafik kazalarında daha önce sekiz kişinin hayatını kaybettiğini belirten mahalle sakinleri, geçtiğimiz yıllarda konu ile ilgili yetkililere başvurduklarını, ama tüm çabalarına rağmen yanıt alamadıklarını ifade etti. 

Atatürk ve Atakent Mahallesi halkı, dernekler ve muhtarlarla birlikte bu sorunun bir an önce çözülmesi için harekete geçti.

ÖNCEKİ HABER

Tuzluçayır’a, halk ekmek ambargosu

SONRAKİ HABER

Kürtler, bilgi dünyası ve Mezopotamya Vakfı (Üniversitesi)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...