02 Ocak 2014 06:00

DEDAŞ: Kesintiler sürecek, Tüketici: Örgütleneceğiz

Bölgede elektriklerin sürekli kesilmesini DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, “kaçak” elektrik kullanımına bağlayarak, savundu. Yurttaşlar ise yetkililerin sorunların faturasının yurttaşlara çıkarıldığını belirtiyorlar

DEDAŞ: Kesintiler sürecek,  Tüketici: Örgütleneceğiz
Paylaş

Engin EREN

Bölgede elektriklerin sürekli kesilmesini DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, “kaçak” elektrik kullanımına bağlayarak, savundu. Yurttaşlar ise yetkililerin sorunların faturasının yurttaşlara çıkarıldığını belirtiyorlar

Havaların soğumasıyla birlikte Diyarbakır başta olmak üzere birçok bölge ilinde yaşanan elektrik kesintileri, yurttaşları adeta çileden çıkardı. Etkili olan soğuk havaya rağmen aylardır yaşanan elektrik kesintilerine karşı yurttaşların gerçekleştirdikleri protestolar gün geçtikçe büyüyor. DEDAŞ Genel Müdür Murat Karagüzel ise yaşanan elektrik kesintilerini “kaçak” elektrik kullanımına bağlayarak, kendilerini savundu ve elektrik kesme faaliyetlerinin devam edeceğini dile getirdi. Karagüzel, yaşanan arıza ve borçlardan dolayı yurttaşların elektriklerini kestiklerini belirterek, “Şu anda Diyarbakır’da 417 bin abonemiz var. 417 aboneden 127 bini sıfır tahsilât yapmaktadır. 127 bin abone 40 TL üzeri bir ücret ödemektedir. Bu da kabul edilir bir durum değildir” diyerek, kendilerini savundu.

‘ESKİ TESİSLER İLE ELEKTRİK VERİYORUZ’

Elektrik kesintileri sürecinde yatırımlara hız verdiklerini ve bölgede artan nüfus ile birlikte trafo ve eskimiş telleri yenilediklerini aktaran Karagüzel, “Maalesef köylerimizde yaklaşık 30 yıllık tesisler ile elektrik verilmeye çalışılıyor. Kaçak elektriğe yönelik, sayaçları dışarıya alıyor ve yurttaşların ödemediği elektrik faturalarını ödemeleri için farklı kampanyalar yapıyoruz” dedi.

‘DİYARBAKIR TÜRKİYE’NİN BİR PARÇASI DEĞİL Mİ?​’

Elektrik kesintileri yüzünden mağdur olan vatandaşlardan Mehmet Başaran ise “Türkiye artık dünya gücü oluyor” diye slogan atan yöneticilere seslenerek “Türkiye o kadar büyükse Türkiye’nin büyük şehirlerinden olan Diyarbakır’da elektrik kesintilerinin nedeni nedir? Diyarbakır Türkiye’nin bir parçası değil mi yoksa?​” diye sordu. Karanlığın çökmesiyle birlikte elektriklerin kesildiğini dile getiren Başaran, elektriklerin ancak gece geç saatlerde tekrar geldiğini kaydetti. Elektriklerin bu şekilde bilinçli olarak kesildiğini iddia eden Başaran, yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı. Başaran, DEDAŞ’a gittiklerinde ise “Biz elektriği bozuk bir şekilde özelleştirme ile aldık” diye yanıt aldıklarını ifade etti.

‘SORUNLARIN FATURASI VATANDAŞA’

2 günde bir trafonun patladığını belirten Başaran, “Elektrik kesintileri ile insan yaşamına verilen değer de ortadır. Kimse halkın ne çektiğini görmüyor mu? Bize yetersiz verdikleri elektriği, ‘kaçak kullanıyorlar’ diyorlar. Neden kaçak kullanıyorlar, diye bir sorun? Devletin bu sorunun derinine inmesi lazım” dedi. “Sosyal devlet olsaydı, kaçak olmazdı zaten” diyen Başaran, devletin çözemediği sorunların faturasını vatandaştan aldığını dile getiriyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Yolsuzluğun faturası yoksullara’

SONRAKİ HABER

Tuzluçayır’a, halk ekmek ambargosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...