01 Ocak 2014 16:53

2014 böyle karşılandı

Yeni yılı ilk karşılayan Yeni Zelanda’dan sonra Doğu Asya ülkeleri 2014’e girerken Pekin, Cakarta ve Singapur’da da kutlamalar yapıldı.

2014 böyle karşılandı
Paylaş

Yeni yılı ilk karşılayan Yeni Zelanda’dan sonra  Doğu Asya ülkeleri 2014’e girerken Pekin, Cakarta ve Singapur’da da kutlamalar yapıldı.

Japonya’da Şinto rakipler tapınaklarda toplandı. Yılın bu döneminde Japonlar genellikle tapınakları ziyaret edip aileleri için dua ediyor.  Çin’de bulunan Wuhan şehri ise hava kirliliğini daha da kötüleştirmemek için havai fişek gösterisini iptal etti. Dubai ise kıyı şeridinde 50 kilometre boyunca yapılan havai fişek gösterisiyle Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi hedefliyor. 

Moskova’da da havai fişek gösterisi yapıldıysa da intihar saldırılarından dolayı Kızıl Meydan etrafında güvenlik önlemleri artırılmıştı.   Londra’daki havai fişek gösterisini hazırlayanlar, Thames Nehri etrafında havaya saçılacak tat verilmiş duman sayesinde gösteriyi izleyenlerin havayı “tadabileceklerini” söyledi. 

Güney Afrika’nın Cape Town şehrindeyse yakınlarda ölen Eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela anısına üç boyutlu bir anma töreni düzenlendi.  New York’ta yeni yıl kutlamaları bir kez daha Times Meydanı’nda yapıldı. Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeyse bir kez daha iki milyondan fazla insanın Copacabana plajına akın etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ebru Gündeş ifade verdi

SONRAKİ HABER

Çocuk tutuklulara darp iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...