02 Ocak 2014 06:00

İçişleri Bakanı Ala yemin edecek

Meclis Genel Kurulunda milletvekili olmayan İçişleri Bakanı Efkan Ala bugün yemin edecek.

İçişleri Bakanı Ala yemin edecek
Paylaş

Meclis Genel Kurulunda milletvekili olmayan İçişleri Bakanı Efkan Ala bugün yemin edecek. Bakanlar Kurulu üyelerinden milletvekili olmayanlar; bakan sıfatını taşıdıkları sürece milletvekillerinin tâbi oldukları kayıt ve şartlara uyarlar ve yasama dokunulmazlığına sahip olurlar. Bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri gibi ödenek ve yolluk alıyorlar.

TAM GÜN YASASI GÖRÜŞÜLECEK

Genel Kurulda bugün AKP’nin getireceği grup önerisiyle ocak ayındaki çalışma saatleri belirlenecek. Meclis Genel Kurulunda görüşmeleri yarım kalan Tam Gün Yasası olarak adlandırılan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. AKP, Tam Gün Yasası için Genel Kurulu 3 Ocak Cuma günü de çalıştırmayı planlıyor.

AKP grup önerisiyle Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı da Meclis gündeminin ön sıralarına çekilecek. Danıştay kanun tasarısının Genel Kurulda önümüzdeki hafta görüşülmesi bekleniyor.

AKP GRUBU YAPILMAYACAK

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu çıkacağı yurt dışı gezisi nedeniyle 7 Ocak Salı günü AKP grup toplantısı yapılmayacak. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

YGS başvuruları başlıyor

SONRAKİ HABER

Küçük, Medine, baba dayağından ölmüş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...