01 Ocak 2014 15:54

Abdullah Azzam Tugayları lideri Lübnan'da gözaltına alındı

Lübnan’da geçen kasım ayında İran Büyükelçiliğini hedef alan bombalı saldırıyı üstlenen el Kaide bağlantılı örgütün liderinin gözaltına alındığı bildirildi.

Abdullah Azzam Tugayları lideri Lübnan\'da gözaltına alındı
Paylaş

Lübnan’da geçen kasım ayında İran Büyükelçiliğini hedef alan bombalı saldırıyı üstlenen el Kaide bağlantılı örgütün liderinin gözaltına alındığı bildirildi.

Lübnan Savunma Bakanı Fayez Ghoshn, el Kaide bağlantılı Abdullah Azzam Tugayları Örgütünün “emiri” olduğu belirtilen Suudi Arabistan vatandaşı Mecid el Mecid’in başkent Beyrut’ta Lübnan Ordusu istihbaratı tarafından gözaltında tutulduğunu söyledi. Hizbullah’ın El Manar televizyonu ise Mecid’in ‘kısa süre önce’ gözaltına alındığını bildirdi. Abdullah Azzam Tugaylarına yakın bir din adamı Hizbullah militanları Suriye’de savaşmayı durdurana ve Lübnan’da gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana dek Lübnan’daki saldırıların süreceği uyarısında bulundu. Mecid el Mecid’in tam olarak ne zaman gözaltına alındığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

El Manar Televizyonu güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Sayda kentinde 15 Aralık’ta Lübnan ordusuna ait iki kontrol noktasına düzenlenen iki saldırının El Mecid’i kurtarmak için düzenlendiğini kaydetti. Sayda’nın dışındaki Mecdelyun Mahallesi’nde düzenlenen saldırılarda dört militan ve bir asker ölmüş, saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Güney Sudan\'da barış görüşmeleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Balıkların, kuşların doğal yaşam alanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa