01 Ocak 2014 06:00

Standart Profil 2014’ü bekliyor

am 233 gündür sendikalaşma mücadelesi veren Standart Profil işçileri 2013’ü nasıl geçirdiklerini ve 2014’ten ne beklediklerini Evrensel gazetesine anlattı.

Standart Profil 2014’ü bekliyor
Paylaş

Tam 233 gündür sendikalaşma mücadelesi veren Standart Profil işçileri 2013’ü nasıl geçirdiklerini ve 2014’ten ne beklediklerini Evrensel gazetesine anlattı. Sendikalı olduğu için işten çıkarılan Standart Profil İşçisi Murat Saygılı, “2013 yılını yarı aç yarı tok geçirdik. 2013’ü direnerek geçirdik, 2014’ü de direnerek geçireceğiz. Sendikalı olarak işe geri alınana kadar mücadelemiz bitmeyecek” dedi.
İşten çıkarılan bir diğer İşçi Murat Battal ise şöyle konuştu, “2013’ü baskılarla, zorbalıklarla, korkutmalarla geçirdik.Direnişimize devam ediyoruz, 2014 yılı da böyle geçecek.Yeni yıl yeni başlangıçlar demek.Yeni yılda işverenin sendikayı tanımasını, onurlu ve haklı direnişimizin bütün işçilere örnek olmasını ve genç işçilerin de bize destek vermelerini istiyorum. Çünkü ileride
onlar da bir işçi olacak ve bizim gibi haksızlıklara uğrayacaklar. Biz onlar için direniyoruz.”

MÜCADELEYE DEVAM

İlker Aydemir de 2013’te birçok zorluk atlattık. Fabrikada baskı altındaydık, sürekli çıkarılma korkusu yaşıyorduk. Bu yüzden yeni yılda iş güvencem olsun istiyorum. Patronlar bize sürekli sizi işten çıkarırız diyorlardı ve dediklerini yaptılar.Yine de biz yılmadık ve direnmeye devam ediyoruz” dedi.
Yolsuzluk operasyonlarına ve Gezi direnişine vurgu yapan Orhan Songur da “2013 bizim için de gençler içinde direngen ve hareketli bir yıl oldu. Birçok işçi haklarının güvence altına alınması için greve çıktı, gençler hayatlarının yok edilmesine izin vermedi ve gezi direnişi ile birlikte korkmadan alanlara çıktılar. Bizim için yılbaşı fabrikaya halaylarla girdiğimiz gün olacak” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2014’te savaş olmasın yeter

SONRAKİ HABER

Sağlıkta soygun düzeni!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...