01 Ocak 2014 06:00

2014’e zaferle girdiler

İşten atılan Hacettepeli taşeron işçiler, direnişleri sonucu üniversite çalışanı olarak işe geri alınmalarını dayanışma yemeği ile kutladı. Hacettepeli işçiler yeni yıla zaferle girdi.

2014’e zaferle girdiler
Paylaş

İşten atılan Hacettepeli taşeron işçiler, direnişleri sonucu üniversite çalışanı olarak işe geri alınmalarını dayanışma yemeği ile kutladı. Hacettepeli işçiler yeni yıla zaferle girdi. Hacetttepe’de çalışan taşeron işçiler, eylem yaptıkları gerekçesiyle atılmışlardı. Bir ayı aşkın kurdukları çadırla direnen işçilerin talepleri kabul edildi ve üniversite çalışanı olarak işe geri alındılar. İşçiler geçtiğimiz gece yaptıkları bir dayanışma etkinliğiyle kazanımlarını kutladılar.
İşçiler adına konuşan Fevzi Gökdoğan, yıllarca ücretleri düzensiz ödenen taşeron işçiler olarak çalıştıklarını söyledi. Sendikalı olduktan sonra kendi kaderlerini belirlemeye karar verdiklerini belirten Gökdoğan, yaptıkları direnişin işçi dostlarını ve düşmanlarını ortaya çıkardıklarını ifade etti. Çalışma arkadaşlarının ve Ankara halkının direnişleri boyunca kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Gökdoğan, kıdem tazminatını gasbetmek isteyenlere, taşeronun kural olmasını isteyenlere tepki gösterdiklerini söyledi. Direniş boyunca talep ettikleri gibi üniversite çalışanı olarak işe geri alındıklarını aktaran Gökdoğan, Punto Deri, Yatağan işçileri gibi diğer işçilerin de zaferine dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

‘TAŞERON KALDIRILANA KADAR...’
DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Taşeron yoksulluktur, yağmadır, talandır”dedi. Hacettepe işçilerinin direnişinin zaferle sonuçlanmasını son derece anlamlı olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, emeğe yönelik saldırılar sürdükçe, Hacettepe’de olduğu gibi direneceklerini ve kazanacaklarını dile getirdi. Çerkezoğlu, katedilecek çok yol ve kazanılacak çok yol olduğunu ifade etti.
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ise “Bu mutlu günü sizinle geçirmiş olmaktan dolayı gururluyum. Bizleri baskı altında tutmak isteyen güce karşı kendi gücünüzü gösterdiniz. Direnişinizle bizi güvencesizleştiren anlayışa iyi bir yanıt verdiniz. Mücadelemiz taşeronu kaldırana dek sürecektir” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Simite ve kaçak sigaraya talim

SONRAKİ HABER

2014’te emekçiler kazansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...