01 Ocak 2014 06:00

Simite ve kaçak sigaraya talim

Yeni asgari ücreti KOBİ cenneti Kayseri’deki işçilere sorduk. Bir dokunduk bin ah işittik!

Simite ve kaçak sigaraya talim
Paylaş

Yeni asgari ücreti KOBİ cenneti Kayseri’deki işçilere sorduk. Bir dokunduk bin ah işittik!

İşte bir metal işçisinin sözleri: “Yine bilindik zam geldi. Simit-çay alamaz durumdayken şimdi alabiliriz diye umuyoruz. Bizim de payımıza bu kadar düştü. Kimilerinin payına milyon dolarlar bizim de payımıza sadece 42 lira düştü.”

 “Tam bir rezalet. Mutfak tüpünü bile yenileyemem. Kaçak sigara içtiğim halde aylık yüz lira veriyorum. Dört yıldır bizi kaçak sigaraya mahkûm ettiler” diyen Turkuaz Mobilya’da çalışan bir işçiyi Elif Mobilya’da çalışan başka bir işçi şu sözlerle destekliyor: “Yine bir simit parası ediyor. Zaten umudum yoktu. Tepki için bir tane ayakkabı kutusu almıştım bu zamla ancak ayakkabısını da alabilirim. Ayakkabı kutusunu aldım evin önüne yapıştırdım” dedi.

BEDDUA VE KÜFÜR YAKIŞMAZ AMA...

 “Küfür etsek, beddua etsek bize yakışmaz. Ne diyeceğimi bilemiyorum” diyen Kaydöksan fabrikasından işçiler ise sözlerini şöyle sürdürdüler: “Her yeri soydular soğana çevirdiler işçiye gelince 40 lira zam yaptılar.” Konunun fabrikalarında nasıl tartışıldığını sorduğumuzda ise işçiler, “Arkadaşların hükümetten zaten beklentisi yoktu. Olursa belki sendikamız Çelik-İş’in sözleşme masasında ki yüzde 30 zam ısrarından bir beklentimiz var. Patron yüzde 8 dayatıyor ancak biz de sanmıyoruz ki sendika ısrarını sürdürsün.” (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret ancak kibrit kutusuna istiflenir!

SONRAKİ HABER

2014’e zaferle girdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...