31 Aralık 2013 14:57

Taciz sanığına sağlık durumundan tahliye

Cezaevlerinde bulunan 500’ün üzerinde hasta siyasi tutuklu ölüme terk edilmişken, ilköğretim öğrencilerini taciz eden adam ise hastalığı gerekçesiyle tahliye edildi.

Taciz sanığına sağlık durumundan tahliye
Paylaş

Cezaevlerinde bulunan 500’ün üzerinde hasta siyasi tutuklu ölüme terk edilmişken, ilköğretim öğrencilerini taciz eden adam ise hastalığı gerekçesiyle tahliye edildi.

Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Kirazlı İlköğretim Okulunda 2 kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesinde 25 yıl hapis cezasına çarptırılan hizmetli, 57 yaşındaki R.Y, Yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden yargılanırken sağlık durumu göz önüne alınarak tahliye edildi.

Kirazlı Köyü İlkokulunda 2005 yılından itibaren hizmetli olarak çalışan R.Y’nin, 2006-2011 yılları arasında 9 öğrenciye elle tacizde bulunduğu öne sürüldü. Öğrencilerin durumu öğretmenlerine anlatması üzerine ortaya çıkan olay ardından gözaltına alınan Yakar, 11 Haziran 2011’de tutuklandı.

ÖĞRENCİLERİN İFADELERİ DOĞRULADI

Öğrencilerden S.E.A, F.A. ve E.Y. teneffüslerde R.Y’nin yaşları küçük öğrencileri dizine oturttuğunu söyledi. Rahmi Y.’nin kitap verme bahanesiyle kütüphaneye götürüp kapıyı kilitlediği N.D, “O elle taciz ederken ben kapının sürgüsünü açarak kaçtım. Ondan sonra onu ne zaman görsem kaçtım” dedi. 4’üncü Sınıf Öğrencisi A.A. da “Bana ‘Sana para vereyim mi?​’ dedi. ‘İstemiyorum’ dedim. Tacize başlayınca kaçtım” dedi.

Öğrenci ve velilerin şikayeti üzerine tutuklanan R.Y. hakkında Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Yakar’a, 25 Nisan 2012 tarihinde iki kız öğrenci; N.D. ile H.K’ye yönelik ‘beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 2’şer kez 12.5 yıl hapis cezası verildi.

YARGITAY YENİ RAPOR İSTEDİ

Yerel mahkemenin verdiği kararı inceleyen Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalında görevli tek hekim tarafından verilen raporu yetersiz buldu. Yargıtay, sanığın akıl hastalığı ve pedofili rahatsızlığı olup olmadığı konusunda kanaate varılamadığına dikkat çekerken, Adli Tıp Kurumundan her iki konuda alınacak yeni heyet raporunun sonucuna göre hüküm kurulması gerektiğini bildirdi.

TAHLİYE EDİLDİ

Kararın bozulması üzerine 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkarılan R.Y, suçlamaları kabul etmedi. Sağlık sorunlarının olduğunu iddia eden R.Y, “Cezaevinde sigara içiyorlar rahatsız oluyorum. Midem, böbreğim ağrıyor” dedi. Sanık sandalyesinde düşmemesi için bir jandarma eri tarafından duruşma sonuna kadar tutulan R.Y, hakkında ‘Tutukluluk süresini, dosyanın Yargıtay aşamasından geçmesi, kanıtları karartma ve kaçma olasılığının bulunmadığı ve sağlık durumu’ gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.

HASTA SİYASİ TUTUKLULAR ÖLÜME TERK EDİLMİŞ DURUMDA

İnsan Hakları Derneği (İHD) verilerine göre cezaevlerinde 544 hasta tutuklu bulunuyor. Verilere göre derhal tahliye edilmesi gereken tutuklu sayısı ise 163. İHD, hasta tutukluların tahliye edilmesi için onlarca eylem yapmış, yaşam nöbeti tutmuştu. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

150 yıl ücretsiz ulaşım!

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin dış borcu 372.7 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...