31 Aralık 2013 14:30

Boydak eski bakandan dert yandı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, kabineden istifa eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan dert yandı.

Boydak eski bakandan dert yandı
Paylaş

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, kabineden istifa eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan dert yandı.

2013 yılında ihracat yapan firmaların bazı taahhütlerini yerine getiremedikleri için sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Boydak, “Geçen dönem istifa eden, ya da kabineden ayrılan diyelim Zafer Çağlayan bakanımıza birkaç defa firmaların ihracattaki sıkıntıları ilettik ama anlatamadık. Umarız Hükümet ya da yeni bakan bize doğru kafayı çevirip, ‘ne diyor bunlar’ derler” dedi.

Kayseri Sanayi Odasının (KAYSO) yılın son toplantısının açılışında konuşan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, yeni yılın zorluklarla geçeceğini ancak ümitlerini koruduklarını kaydetti.

Türkiye ekonomisinde hâlâ kırılganlıklarının olduğunu ve ekonominin siyasi gelişmelerden etkilendiğine dikkat çeken Boydak, şöyle konuştu: “Hâlâ Türkiye’mizin dış kaynaklarla fonlanma ihtiyacı devam ediyor. Bu konuda yakından izlenmekteyiz. İniş çıkış dönemlerinde özellikle firmaları korumamız boynumuzun borcu. Resmiyette firmalar, sizlerin adına görünebilir ama firmalar memleketin artık.”
 
DIŞ POLİTİKANIN FATURASI

İhracat yapan firmaların bazı taahhütlerini yerine getiremedikleri için sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Boydak, bu firmalara yönelik de düzenleme yapılmasını talep etti. Boydak, şunları söyledi: “Elimizi vicdanımıza koyalım. Türkiye 2013 yılında dış ilişkiler konusunda başarılı mıydı? Açık konuşalım, değildi arkadaşlar. Ortadoğu Bölgesi’nde iş yapamadık, sıkıntılar yaşandı. Uzak bölgelerde sıkıntılar yaşandı. Dünyada zaten konjönktürde sıkıntı vardı. Bakın, geçen dönem istifa eden, ya da kabineden ayrılan diyelim Zafer Çağlayan Bakanımıza birkaç defa bu konuyu arz ettim. Şimdi diyoruz ki firmalarımız ihracat kredilerini kapatırken zorlanıyorlar. Yani taahhüt ettikleri dövizi yurda getirmekte zorlanıyorlar. Yeni sayfa açalım dedik. ‘İhracat taahhütleri için süresi ne zaman bitmiş olursa olsun, bu firmalara bir hak verilsin, ilave süre verilsin’ dedik ama geçiştirildi. Şimdi bu firmalarımızın bu konuda ciddi sıkıntıları var.” (KAYSERİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İşkence davası zaman aşımından düştü

SONRAKİ HABER

Yılın son sözü işçilerden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa