31 Aralık 2013 12:07

AKP'de bir vekil daha istifa etti

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından AKP'de bir istifa daha yaşandı. İdris Bal, Hakan Şükür, Erdal Kalkan, Hüluk Özdalga ve Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin ve Erdoğan Bayraktar'dan sonra AKP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım da partisinden istifa etti

AKP\'de bir vekil daha istifa etti
Paylaş

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından AKP'de bir istifa daha yaşandı. İdris Bal, Hakan Şükür, Erdal Kalkan, Hüluk Özdalga ve Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin ve Erdoğan Bayraktar'dan sonra AKP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım da partisinden istifa etti

Yıldırım, yolsuzluk operasyonu ile ilgili 26 Aralık’ta attığı, “Savcı Muammer Akkaş’a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez” tweetiyle dikkat çekmişti.

Bu açıklamasının ardından partisi içinde boy hedefi haline geldiğini ifade eden Yıldırım, tepkisini yine Twitter üzerinden şöyle yansıttı:

“Facebook ve web sayfamı kapattım, çünkü korsan saldırılar oldu, şimdi görüyorum ki fırsatçılara yeniden malzeme çıkmış. Seçim bölgemde, birilerinin yönlendirmesiyle son günlerde hakkımda yoğun bir karalama kampanyası yapılmaktadır. Bu kampanya içindeki şahsiyet fukaralarının seviyesine inmem elbette bana yakışmaz. Siyaseti toplum ve hizmet için değil de sadece enaniyeti ve kendi çıkarları için yapanlar, iftirayı, gıybeti siyaset sananlar yanımda olsalardı kendimden şüphe ederdim. Partisinin Başkanını yıpratmak için her türlü yalanı, iftirayı yayanlar, yerine ilkesizce kendisini pazarlamaya kalkışanlar elbette karşımda olurlar. Herkes kendinden bekleneni yapıyor. Seçim bölgede yukarıda saydığım tipteki insanlar, fırsatçılar, durumdan vazife çıkarıyor ve güya üstüme geliyorlar. Sizlerin karşımda yani onların karşımda olması benim doğru yerde olduğumun delilidir. Bugün kulağıma geldi, karalama kampanyasına babamı da dahil etmişler bazı densizler. Güya babam Ankara’ya Genel Merkeze gitmiş ve ağlamış. Birincisi, babam Ankara’ya bu yakınlarda hiç gelmedi. İkincisi, Genel Merkez’le ya da herhangi bir yetkili ya da ilgili biriyle hiç görüşmedi. Üçüncüsü, babam adam gibi adamdır, hiçbir zaman şu anda piyasada bol miktarda örneğini gördüğümüz dalkavuklardan olmamıştır. İftiranın ve yalanın sonu yok.”
Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Hasan Hami Yıldırım, ''Bu karar kolay bir karar olmadı. Samimiyetle söylüyorum önemli hizmetleri olan bir iktidar partisinden ayrılıyorum'' dedi.

Yıldırım’ın istifasıyla AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 320’ye indi. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 12’ye çıktı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yarış Oyunlarının Gelişimi ve Flaş Yarış Oyunları

SONRAKİ HABER

İlker Başbuğ için tahliye talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...