31 Aralık 2013 10:18

Volgograd'da ölü sayısı 16'ya çıktı

Rusya Sağlık Bakanlığı’nın bu sabah itibariyle açıkladığı rakamlara göre Volgograd kentinde dün gerçekleştirilen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya çıktı.

Volgograd\'da ölü sayısı 16\'ya çıktı
Paylaş

Rusya Sağlık Bakanlığı’nın bu sabah itibariyle açıkladığı rakamlara göre Volgograd kentinde dün gerçekleştirilen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya çıktı. Kent Pazar günü de tren istasyonunda gerçekleştirilen intihar saldırısıyla sarsılmıştı. Her iki saldırıda toplam 34 kişi hayatını kaybetti.

Yaşamını yitirenlerin tamamının kimlikleri belirlenirken kentteki yas hali de devam ediyor. Pazar günü hayatını kaybedenlerin cenazeleri bugün yapılacak.

Henüz kimsenin üstlenmediği saldırıların ülkenin güneyindeki İslamcı gruplar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Temmuz ayında Çeçen-İslamcı Kafkas Emirliği grubu tarafından yayınlanan bir mesajda 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nın engellenmesi için "maksimum güç" kullanılacağı duyurulmuştu.

Rusya Stratejik Araştırma Enstitüsü'nden Arthur Atayev "Soçi Olimpiyatları yaklaşırken Güney Rusya'daki istikrarı bozmak istiyorlar" demiş; Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Aleksandr Zhukov ise "Soçi için gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmıştır. Volgograd'daki terör saldırıları sonrası özel bir önlem almayacağız" ifadesini kullanmıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ise yaptığı açıklamada olimpiyatların güvenli bir şekilde gerçekleşeceğinden şüphe duymadığını söyledi. Saldırıları “alçakça” ve “korkakça” şeklinde değerlendiren Bach, Rusya halkına da başsağlığı dileğinde bulundu. Soçi’de düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları 7-23 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Soçi’nin 650 kilometre kuzeydoğusunda bulunan 1 milyonluk Volgograd kenti, ülkenin Kuzey Kafkasya ile sınırını oluşturuyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metroda dövülen Aykut Kelek serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Tutuklu vekiller için Anayasa Mahkemesi\'ne başvuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...