31 Aralık 2013 10:14

Schumacher'in hayati tehlikesi sürüyor

Fransa’da kayak yaparken kayalıklardan düşerek beyin travması geçiren Formula 1 eski pilotu Michael Schumacher, hayati tehlikeyi atlatamadı.

Schumacher\'in hayati tehlikesi sürüyor
Paylaş

Fransa’da kayak yaparken kayalıklardan düşerek beyin travması geçiren Formula 1 eski pilotu Michael Schumacher, hayati tehlikeyi atlatamadı.

Doktorlar, suni komada tutulan dünyaca ünlü yarışçı için, henüz net bir teşhiste bulunamayacaklarını açıkladı.

Fransız Alpleri'ndeki kayak bölgesi Meribel'de 14 yaşındaki oğlu ile kayak yapan Schumacher, güvenli bölge dışına çıkınca dengesini kaybetti ve başını bir kayaya çarptı. Hastaneye getirildikten hemen sonra ameliyata alınan Schumacher'in, beynindeki zararın azaltılabilmesi için vücut sıcaklığının düşürüldüğü ve suni komaya alındığı duyuruldu. Alman kanallarının haber bültenlerinde sağlık durumunu ilk sırada aktardığı Michael Schumacher, Pazar günkü kazadan sonra kaldırıldığı Fransa'nın Grenoble kentindeki hastanenin önü canlı yayın araçları ile doldu. Doktorları, ünlü yarışçının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı. Alman yayın kuruluşu DW, doktorların Schumacher'de beyin travması, kanama ve yoğun ezikler tespit ettiklerini açıkladığını bildirdi. Grenoble Hastanesi yoğun bakım birimi başkanı Dr Jean François Payen, Schumacher'e herhangi bir teşhis koyulabilmesi için henüz erken olduğunu ifade etti.

Kazanın duyulmasının ardından, özellikle de sosyal paylaşım siteleri üzerinden milyonlarca kişi, geçmiş olsun dileklerini paylaştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de olayın ardından, "Michael'e ve ailesine bu derin yarayı sarabilmelerini diliyoruz. Eşine, çocuklarına ve yakınlarına bu zorlu dönemde, güç ve dayanışma diliyoruz" dedi.

Formula 1 Şampiyonu Sebastian Vettel ise "Şok oldum. Umarım en kısa sürede iyileşir. Ailesine güçlü olmalarını diliyorum" diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Batı’nın sürpriz kovboyu, kazanmayı sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Metroda dövülen Aykut Kelek serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...