30 Aralık 2013 19:32

Mersin nükleerinde deprem riski

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, geçtiğimiz gün Antalya’da yaşanan depremi hatırlatarak, Mersin Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santralin de deprem riski bölgesinde olduğunu ifade etti ve yetkilileri büyük bir felakete yol açmadan nükleer santral yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Mersin  nükleerinde deprem riski
Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, geçtiğimiz gün Antalya’da yaşanan depremi hatırlatarak, Mersin Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santralin de deprem riski bölgesinde  olduğunu ifade etti ve yetkilileri büyük bir felakete yol açmadan nükleer santral yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Çamlıbel Akkuyu NGS Bilgilendirme Merkezi önünde Mersin Nükleer Karşıtı Platform adına konuşan Avukat Semra Kabasakal, İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın açıklamalarını aktardı.

Ahmet Ercan, Güney Toroslar, Elmalı Yarımadası ve Antalya’nın son 4 yıldır irili ufaklı depremler üretip, aşırı gerilmeyi uyardığını ifade etmiş, bu bölgedeki depremlerin 2005’ten beri arka arkaya gelmeye başladığını söylemişti. Ercan ayrıca, “Önümüzdeki yıllarda güvenli diye bildiğimiz Güney Akdeniz Kuşağı ile Mersin-Taşucu-Akkuyu’da kurulmakta olan nükleer santral dolayındaki Ecemiş kırığını, oradan Mersin ile Adana’ya uzanan bölgede kışkırtmayla yeni depremler üretip üretmeyeceğine kuşkuyla bakılmalıdır. Güneyden gelen bu kaktırmadan en çok etkilenecek yerlerden biri de Ecemiş kırığı ile Adana-Osmaniye-Hatay kavşağı olabilir. Dalma-batma kuşaklarının tsunami dalgası üretebileceği de unutulmamalıdır” ifadelerini kullanmıştı.
Kabasakal da, deprem uzmanları tarafından yapılan bu açıklamaların dikkate alınmasını isteyerek, hükümete, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına çağrı yaptı. Kabasakal sözlerine şöyle son verdi: “Nükleer santralin yapılacağı yerde  deprem riski varken, hükümeti ,ısrarla ülkemizi maceraya sürükleyerek Nükleer santral yapma sevdasından vazgeçirmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savcılığın yanıtı: \'Kızlı erkekli\' aynı evde kalmak suç değil

SONRAKİ HABER

Sağlık sınıfta kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...