08 Haziran 2011 09:15

Sivas’ta Madımak eylemi

Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenlerin aileleri, Sivas’a gelerek otel önünde ‘Madımak utanç müzesi olsun’ taleplerini dile getirdi. Polis, kent merkezinde otobüsten inen grubun, önce otel önüne yürümesine izin vermedi, ancak daha sonra otelin yaklaşık 30 metre yakınında basın açıklaması yapıldı.

Sivas’ta Madımak eylemi
Paylaş

Otobüs ile Cumhuriyet Meydanı’na gelen aileler, burada araçtan inerek Madımak Oteli’ne yürümek istedi. Polis önce buna izin vermedi. Emniyet yetkilileri ile grup arasında kısa süren sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra grubun Madımak Oteli’nin yaklaşık 30 metre yakınına kadar yürüyen aileler burada basın açıklaması yaptı.

Otelde öldürülenlerden Gülsüm Karababa’nın abisi Hüseyin Karababa, Madımak olaylarının hâlâ aydınlatılamadığını belirterek, burasının ‘utanç müzesi’ yapılması gerektiğini söyledi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül de şu anda kamulaştırılan ve Bilim Kültür Merkezi’ne dönüştürme çalışmalarının sürdüğü otelin müze dönüştürülünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Otobüs alev topuna döndü: 9 ölü

SONRAKİ HABER

Sorun sadece Dilovası değil tüm Kocaeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...