30 Aralık 2013 15:08

Kumport işçileri emek yolsuzluğuna 'dur' dedi

Sendikalaştıkları için işten atılan Kumport Liman işçileri Fiba Holding önünde basın açıklaması yaptı. Fiba Holding önünde yapılan açıklamayı işçiler adına Yücel Vural okudu. Vural, “Liman-İş Sendikası olarak emek yolsuzluğuna dur diyoruz” dedi.

Kumport işçileri emek yolsuzluğuna \'dur\' dedi
Paylaş

Hazal BOY
Elif GÜMÜŞ
İstanbul


Sendikalaştıkları için işten atılan Kumport Liman işçileri Fiba Holding önünde basın açıklaması yaptı. Fiba Holding önünde yapılan açıklamayı işçiler adına Yücel Vural okudu.  Vural, “Liman-İş Sendikası olarak emek yolsuzluğuna dur diyoruz” dedi.

Kumport Liman işçileri, işverenlerinin rüşvet niteliğinde mangal partileri verdiğini daha önceden de dondurma dağıttığını söyledi. Mangal partisi değil, haklarını istediklerini söyleyen Yücel Vural, Kumport işvereni Hüsnü Özyeğin’e şöyle seslendi; “Rüşvetine kanacak kadar saf değiliz. İşçi sınıfını kendi sınıfınla karıştırma.”

BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU PATRONDUR

Vural, patronlarının sürekli kendilerini fişlediğini, baskı altında olduklarını dile getirerek, “Başımıza bir şey gelirse bunun suçlusu Kumport işvereni Hüsnü Özyeğindir” dedi. Aynı zamanda yolsuzluklara değinen Vural, sendikalaşma haklarına engel olmanın da başlı başına bir yolsuzluk olduğunu açıkladı. Vural, isteklerinin sendikalı bir şekilde çalışmak, anayasal haklarına sahip olmak, fişlenmeye maruz kalmamak olduğunu belirtti.

HAK İSTEYEN İŞSİZ KALMAMALI

Yücel Vural: Çalışma koşullarımız çok zor. Hakkımızı alamıyoruz. Bu yüzden sendika çatısı altında bir araya gelerek birliğimizi, gücümüzü göstermek istedik. Sendikalaştığımız için belli periyotlarla 130 arkadaşımız işten çıkarıldı. Tüm anayasal haklarımızı kullanarak bu davamızı sürdüreceğiz. Kumport içerisinde çalışan, görevi olmadığı halde işveren talimatı üzerine liman personelleri gelip fotoğrafımızı çekti. O gün orada olan arkadaşlarımızdan herhangi birinin başına bir şey gelirse bunu işverenden bileceğiz.

Sinan Özden: Ben de bir işçiyim. Yarın benzer bir şey bizim de başımıza gelebilir. Bugün buraya dayanışmak için geldim. Sınıf dayanışmasını yükseltmek için buraya eldik.

Veysel İlkılıç: Bizi tehditle işimizden ekmeğimizden ettiler. Biz de artık bunlara göz yummak istemiyoruz. Bu saatten sonra hiçbir işçinin kovulmasını istemiyoruz. Kovulmaması için buraya geldik. Mücadelemize devam edeceğiz. Ta ki bu işten atmalar durana kadar.

Erhan Dinçtürk: Artık iş kazalarından dolayı insanların ölmesini istemiyoruz. Daha insanca koşullarda yaşamımızı idame ettirmek istiyoruz. İşçiler haklarını istediği için işsiz kalmamalı. Bu işçilerin aileleri ile birlikte zor durumda kalmasına neden oluyor. Bizi işten attılar en azından bundan sonra arkadaşlarımız işten atılmasın. Bunun için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Van’da 350 işçinin işine son veriliyor

SONRAKİ HABER

Roboski anıtının açılışı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...