30 Aralık 2013 14:19

Isparta Belediyesine haciz

Maliye Bakanlığı, Isparta Belediyesinin 8 milyon liralık vergi borcunu tahsil etmek için belediyenin tüm taşınmazlarına haciz koyduğunu duyurdu.

Isparta Belediyesine haciz
Paylaş

Maliye Bakanlığı, Isparta Belediyesinin 8 milyon liralık vergi borcunu tahsil etmek için belediyenin tüm taşınmazlarına haciz koyduğunu duyurdu. Isparta Defterdarlığı Davraz Vergi Dairesi Başkanlığı, 11 Aralık 2013 tarihinde Valilik Tapu ve Sicil Müdürlüğüne ‘Haciz Bildirisi’ göndererek belediyenin tapu kayıtlarının kendilerine bildirilmesini talep etti. Söz konusu yazıda vergi borçlarına karşılık belediyenin tapuda kayıtlı tüm mallarına haciz konulması da istendi.

BAŞKAN ÇÖZÜM İSTEDİ

Isparta Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın, sistemin tıkanmaması gerektiğini söyledi. İmarı engelleyecek tırnak parsellerdeki haczin durdurulması talebinde bulunduğunu belirten Günaydın, bunu mağduriyet yaşanmaması için ara formül şeklinde istediğini kaydetti. Günaydın, “Önceki dönemin borçlarını ödüyoruz. Hatırlarsanız göreve başladığım gün belediye binasından pankart sallamıştım. Isparta’nın önceki dönemden kaybı 621 trilyon diye yazmıştık. 125 trilyon da borç bırakmışlardı. Senelerdir ödüyoruz. Şimdi de seçim arifesinde böyle bir şey oldu” diye konuştu. Bir önceki dönemde belediye başkanlığı Hasan Balaman başkanlığında AKP’deydi. (IspartaDHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hukukçular: Tuncel kararı süreci sabote etmeye yönelik

SONRAKİ HABER

Hükümetten HSYK\'ye açıklama yasağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...