30 Aralık 2013 13:35

Redhack’te 'Sözcü' krizi

Gezi direnişi sonrası televizyon kanallarına yaptığı canlı bağlantılarla tanınan Redhack Sözcüsü ile ilgili çarpıcı iddialar gündemde. Redhack “Sözcü olarak bilinen kişiyle irtibatımız kalmamıştır” açıklaması yaparken; “Sözcü” iddialara bir televizyon kanalında yanıt vereceğini açıkladı.

Redhack’te \'Sözcü\' krizi
Paylaş

Gezi direnişi sonrası televizyon kanallarına yaptığı canlı bağlantılarla tanınan Redhack Sözcüsü ile ilgili çarpıcı iddialar gündemde. Redhack “Sözcü olarak bilinen kişiyle irtibatımız kalmamıştır” açıklaması yaparken; “Sözcü” iddialara bir televizyon kanalında yanıt vereceğini açıkladı.
Redhack’teki kriz, destekçi hesaplar arasında yer alan ve “Sözcü”nün kullandığı iddia edilen “@redhackhaber” adresinden yapılan itiraflar ile günyüzüne çıktı. Bu twit’lerde, “muhbirlik, konumunu çıkar için kullanma, solcephe’den koltuk teklifi, kadınlara düşkünlük” gibi pek çok itirafa yer verildi ve Redhack’ten özür dilendi. Ancak, önce Redhack, ardından “Sözcü” bu “itiraf twitleri” ile ilgileri olmadığını açıkladılar. Kaynağı bilinemediği ve sahiplenen olmadığı için bu “itiraflar” havada kaldı.

REDHACK: ADIMIZA KONUŞAMAZ


RedHack'in resmi twitter hesabı “@TheRedHack”ten konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Sözcü”nün bir televizyon kanalında yapacağı bağlantı “ayak oyunu” olarak nitelendirildi. Sözcü’nün “grubu temsil etmeyen faaliyetlerde bulunması” nedeniyle kendisiyle irtibatın kesildiği belirtilen açıklamada; “"Daha önce RedHackHaber hesabını kullanan kişi yanlış hesaplar içine girmiş ve tüm çabalarımıza rağmen bundan vazgeçmemiştir. Bu yüzden kendisiyle tüm irtibatımız kesilmiştir ve bundan sonra söyleyeceği hiçbir şey Redhack'i bağlamaz” denildi. Açıklamada, “katıldığı programda kimsenin güvenliğini riske atmaması” konusunda da Sözcü’ye uyarı yapıldı. Redhack açıklamasında, “hizipçilik çalışması yapanları yönlendiren devlet güdümündeki kişiler” olduğunu ifade ederek, “Bizi bitirmek için şimdiye kadarki hiçbir oyununuz tutmadı bu da tutmayacak. RedHack hakkınız için hack’lemeyi, boş iddialara cevap vermeye tercih ediyor” denildi.

Redhack’in resmi açıklamasında, “muhbirlik, kadınlara düşkünlük” gibi iddialara yer verilmemesi dikkat çekti.

HESAP ASKIYA ALINDI

Doğrulanmayan “itiraflar”ın yayınlandığı “RedHackHaber” hesabı askıya alınırken, “Sözcü” olarak bilenen kişiyle bağlantılı hesaplardan “iddiaların yanıtlanması için televizyon yayınının beklenmesi” istendi. Bu hesaplardan, “yayınının engellenmek istendiği” ididasına yer verildi. Sosyal medyada da konu karşılıklı tartışmalara neden oldu. Sözcü’nün bu akşam saat 23.00’te Yol TV’de yayına katılacağı ve iddialara yanıt vereceği açıklandı. Yayına bağlanacak kişi için, “Redhack Sözcüsü” değil, “Halkın Sözcüsü” sıfatı kullanılması da gözlerden kaçmadı.

 

ÖNCEKİ HABER

Kutup ışıkları için ‘sonsuza netle’

SONRAKİ HABER

Caretta Caretta\'yı yüzgecine taş bağlayıp denize atmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...