30 Aralık 2013 11:56

Balcalı’da taşerona karşı süresiz iş bırakma

Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Devrimci Sağlık-İş üyeleri hukuk dışı ihalelerin iptal edilmesi ve taleplerinin kabul edilmesi için iş bırakma eylemine başladı

Balcalı’da taşerona karşı süresiz iş bırakma
Paylaş

Hastane işçisi oldukları Çalışma Bakanlığı tarafından tespit edilen Çukurova Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri hastane yönetiminin taşeronda ısrar eden tutumuna ve ihale şartnamesi ile getirilmek istenen uygulamaları protesto etmek için iş bıraktı.

Çukurova Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinde işçilerin yıllardır verdiği mücadele sonucu yapılan ihalelerin muvazaalı olduğu ve tüm işçilerin ilk iş başı yaptıkları tarihten itibaren Çukurova Üniversitesi işçileri olduğu 13 Ocak 2010 tarihinde Çalışma Bakanlığı ve Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından alınan kararla kesinleşmişti.

Hemşire, temizlik, otomasyon sekreterliği, teknisyenlik gibi işleri ihaleye açan hastane yönetimi ihale şartnamesine mesai bitiminde üst aranması, hasta bakıcıları için lise mezunu olma ya da sertifika alma gibi uygulamalar getirirken sadece kalifiye kabul edilen sağlık emekçilerinin ücretlerinde artış yaparak, kalan bin dört yüz işçiye bu artış öngörülmüyor. Buna karşılık işçiler açlık sınırının üstünde bir ücret ve asıl olarak bakanlık kararı uygulanarak yapılan hukuk dışı ihalelerin iptal edilmesini ve sosyal haklarının verilmesini istiyor. (Adana/ EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak\'ta trafik kazası: 1 asker öldü

SONRAKİ HABER

Meksika\'da otoyol çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...