08 Haziran 2011 08:29

Yine Limak, yine işçi kıyımı

Tekgıda-İş, Limak Holding'e bağlı Limkon Meyve Suyu Konsantre Tesisleri'nde 6 işçinin sendikalarına üye oldukları için işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Sendika, Limak Holding'i “işçi ve sendika düşmanı” ilan etti.Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Ada

Yine Limak, yine işçi kıyımı
Paylaş

Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Limak Holding’e bağlı Limkon Meyve Suyu Konsantre Tesisleri’nde örgütlenen 6 işçinin işten çıkarıldığı belirtildi. İşçilerin dördünün 6 Haziran, ikisinin ise 7 Haziran günü işten atıldığı belirtilen açıklamada, “Üyelerimizin işten çıkarılmalarının tek nedeni anayasal sendikal özgürlüğü kullanmalarıdır” denildi.

‘DİĞER ÜYELER DE İSTİFAYA ZORLANDI’

Açıklamada,  6 sendika üyesinin işten çıkarılması ile birlikte diğer sendika üyelerinin de işveren yetkilileri tarafından küfür ve şantajla araçlara bindirilip Noter’e götürüldüğü ve sendikadan istifa etmeye zorlandıkları kaydedildi. Açıklamada, “Görünen o ki, Limak Holding’in içi ve sendika düşmanlığı artık tescillenmiştir. Kısa bir süre önce İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda çalışanları Hava-İş Sendikası’na üye oldukları için kıyıma uğratan ve üstelik de hiç sıkılmadan işçileri suçlayabilen Holding patronları, bakalım şimdi hangi yalana sığınacaktır” denildi. Tekgıda- İş’in haksızlığa ve kıyıma boyun eğmeyeceği belirtilen açıklamada, Limkon işvereni işten çıkarılan işçileri geri alarak, işçilerin sendikalı olma haklarına saygı göstermeye davet edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Harb-İş üyeleri TİS için ayakta

SONRAKİ HABER

Tahsin Şahinkaya da pişman değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...